PetroFina da Total'le evleniyor

Güncelleme Tarihi:

PetroFina da Totalle evleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Total Başkanı Thierry Desmarest PetroFina ile birleşmeden doğan yeni şirketin de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.

Petrol sektöründe bir birleşme haberi de Avrupa'dan geldi. Fransız sermayeli Total, Belçika'nın PetroFina şirketi ile birleşmeyi planladığını açıkladı. Total firması tarafından yapılan açıklamada, PetroFina ile birleşmenin ardından, piyasa değeri 38.8 milyar dolar olan Total-Fina adını alacak yeni enerji grubunun, dünyanın altıncı büyük petrol grubu olacağı bildirildi.

Açıklamada, iki petrol firmasının birleşmesinin petrol araştırması, üretimi kadar rafineri ve satışlarda önemli oranda maliyet indirimine neden olacağı vurgulandı. Bu arada Total'ın PetroFina ile birleşme planları, her iki firmanın hissedarlarının yeşil ışık yakmasına bağlı bulunuyor. Bu onayın 1999 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanarak Total Fina'nın hisselerinin Paris, Brüksel ve New York Borsaları'nda işlem görmesi öngörülüyor.

İki firmanın birleşmesi ardından Total şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Thierry Desmarest, Total Fina'nın Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilirken, PetroFina'nın en büyük hissedarı Albert Frere'de yönetim kurulu başkan yardımcısı olacak. Total ile Petro Fina'nın 1997 yılı sonu itibarıyla toplam satışları 52.96 milyar dolar, karı 1.92 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!