Petkim'den mühendislik anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Petkimden mühendislik anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 15:43

Petkim Petrokimya Holding A.Ş, temel kimyasal hammadde üretim kapasitesini yüzde 10 oranında artırmak amacıyla lisansör firma Shaw Energy&Chemicals firması ile 30 Eylül 2009 tarihinde yatırım sürecini başlatan mühendislik anlaşması imzaladığını duyurdu.

Petkim'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin 2018 yılında iç pazar payını yüzde 40'a yükseltecek büyüme planları çerçevesinde, temel kimyasal ham madde üretim kapasitesini yüzde 10 oranında artırmak amacıyla lisansör firma Shaw Energy&Chemicals firması ile dün yatırım sürecini başlatan mühendislik anlaşması imzalandığı bildirildi.

Yaklaşık yüzde 10 kapasite artışı sonucunda 52 bin ton etilen, 24 bin ton propilen, 14 bin ton C4 ve 39 bin ton py-gas olmak üzere toplam 129 bin ton üretim artışı sağlanacağına işaret edilen açıklamada, buna paralel olarak polietilen ve polipropilen üretim artışlarının da gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, kapasite artışı çalışmaları çerçevesinde enerji tasarrufu sağlayacak modifikasyonların da yapılmasının planlandığı belirtilerek, ana ham madde olan naftaya alternatif olarak kullanılmaya başlayan LPG kullanımının maksimize edilmesinin de bu çalışma kapsamında yer alacağı vurgulandı.

Açıklamada, “Bu kapsamdaki yatırımların 2012 yılı içinde tamamlanması planlanmakta olup, şirketimizin bu yatırımları dışında gerçekleştirmeyi planladığı kapasite artışına ve verimlilik artırmaya yönelik yatırımlarımız somutlaştıkça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!