'Pervari Bal'a, Validen büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Pervari Bala, Validen büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 17:17

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği sahte bal üreten firmalar arasında bulunan 'Pervari Bal' firmasının Siirt ile bir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Vali Aydın, Valilik Toplantı Salonu'nda Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim Kuzu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, İl Özel İdare Genel Sekreter vekili Süleyman Özevin ve Bal Üreticileri Birliği Başkanı Faik Ete'nin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, 'Pervari Bal' markasının coğrafi menşenin 2003 yılında valilik tarafından alındığını hatırlatarak, Siirtli bal üreticilerinin aleyhine bir durum oluşturan konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
Yaptıkları araştırmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Pervari Bal' ürününün Adana'da paketlenen bir marka olduğunu kaydeden Vali Aydın, şöyle dedi:

"Bu 'Pervari Bal' firmasının Siirt ile bir ilgisi yok. Yöremize has kaliteli bir bal olmasına rağmen maalesef başka illerde düşük kalitedeki balın bu isimle paketlendiğini öğrendik. Bakanlığın listesinde yer alan bu bal, böyle bir baldır ve ilimizle bir ilgisi yok. Kamuoyunda Siirt Pervari balının sahte olduğu gibi bir izlenim oluştu. Balımız gerçekten kaliteli bir baldır ve Anzer Balı kalitesine yakındır. Bu hem hukuki bir sorumluluktur hem de ahlaki ve vicdani bir konudur. İlgili valilikler ve Türk Patent Enstitüsü ile görüşmelerimiz devam ediyor."

Haberin Devamı

SİİRT'TE 100 BİN KOVAN BULUNUYOR

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan vekili Nedim Kuzu da konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek, "İlimizin simgelerinden olan Pervari balının böyle bir şeye alet edilmesi üzücüdür. İlimiz için kötü bir imaj oluşturuluyor. Sayın valimizin destekleriyle hukuki bir süreç başlattık. Gerçek en sonunda ortaya çıkacak ve Siirt Pervari Balı hak ettiği imajı kazanacaktır. Oda olarak her zaman üretici ve girişimcimizin yanında olacağız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat da il genelinde 770 bal üreticisinin ve 100 bin kovanın bulunduğunu anlatarak, ortaya çıkan bu durumun, bunların aleyhine bir tablo oluşturduğunu ve büyük maddi zarara yol açtığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!