Perakendede fintek işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Perakendede fintek işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

HOPİ, finansal teknolojilerde büyüme stratejisi kapsamında yeni bir ortaklığa imza attı.

Haberin Devamı

Fintek alanında deneyim sahibi Param, yeni anlaşma ile Hopi’ye 100 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı. Bu ortaklık ile Hopi’nin 15 milyonu aşkın kullanıcısı, kredi kartına ihtiyaç duymadan taksitli alışveriş yapabilecek. Uygulama üzerinden sunulacak ‘Kredi Kartsız Taksit’ ürünü yapay zeka algoritmaları sayesinde her kullanıcıya kişisel limit atayacak.

Ortaklık anlaşmasının tanıtım toplantısında konuşan Boyner Grup CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Hopi’nin perakendedeki gücünü finansal teknolojilerle bir araya getirerek yeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Boyner, “Hopi ile perakendede geldiğimiz yerle hiçbir zaman yetinmedik. Teknolojiyi odağına alan yenilikçi bakış açısını Boyner Grup’un ve Hopi’nin en büyük gücü olarak gördük. Param ile girdiğimiz bu yeni dönemde kredi kartsız taksitli alışveriş imkânını 15 milyona ulaşan Hopi kullanıcılarıyla yaygınlaştırmaya başlayacağız” dedi.

Cem Boyner’in verdiği bilgilere göre Param işbirliğinin ardından ortaya çıkan yeni ürün, iki ay içinde Hopi kullanıcılarının hizmetine sunulacak. Fintek alanındaki işbirliklerinin devam edeceğini belirten Cem Boyner, “Yatırım ürünleri alanında, parçalı hisse ve değerli maden alımlarıyla kullanıcılarımızı tanıştıracağımız ikinci büyük adımımızı da önümüzdeki aylarda müjdelemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ŞİMDİ AL SONRA ÖDE’

Param’ın Kurucusu ve CEO’su Emin Can Yılmaz da, “Hopi hep radarımızdaydı. Şimdi Al Sonra Öde modeliyle yapay zeka temelli kredi skorlama algoristması sayesinde her kesime ihtiyacı olan finansal çözümleri sunma gücüne ulaşacağız” diye konuştu. Hopi CEO’su Yalın Özcan ise banka hesabı olmayan ev hanımları ve gençlerin de bu hizmete ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!