Pentium III'e casus işlemci suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Pentium IIIe casus işlemci suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük bilgisayar işlemcisi üreticisi Intel'in başı özel yaşamı savunma grupları ile derde girdi. ABD'nin New Jersey eyaletinde kurulu bulunan Özel Yaşamı Savunma Grubu, Intel'in Pentium III adıyla bilgisayarlarda kullanılmak üzere geliştirdiği işlemcilerinde, internet üzerinden yapılan işlemlerde kullanıcıların kimlik bilgilerini açığa çıkartıcı özellikler bulunduğunu ileri sürerek, özel yaşamına önem verenleri Intel ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Özel Yaşamı Savunma Grubu sözcüsü Jason Catlett, Intel'in yeni girişimi ile özel bilgilerin kitlelere mal olacağını bu nedenle özel yaşamını başkalarından korumak isteyen herkesin Intel'in yeni çipine karşı çıkması gerektiğini söyledi.

GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Intel sözcüsü Chuck Mulloy ise Intel'in yeni ürettiği işlemcilere birer numara vereceğini böylece internetten işlem yapanların tanınacağını belirtti.

Intel'in Pentium III işlemcisi bilgisayarlarda kullanılmaya hazırlanırken, ABD ile Avrupa arasında özel yaşamın korunmasına ilişkin görüşmeler sürüyor. ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı David Aaron Avrupa Birliği ülkeleri ile dün başlayan görüşmelerde, ABD'nin özel yaşamın gizliliği prensibine bağlı bulunduğunu ve bu konuda dünya standartlarının oluşturulmasından yana olduğunu söyledi.

ABD senatosu Tüketiciyi Koruma Komitesi üyesi Edvard .J Markey de Intel'in yeni işlemci üretme kararını ‘‘Özel yaşam ve ticari çıkarlar arasındaki denge açısından’’ tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!