Pentagon'u Türkler havalandıracak

Güncelleme Tarihi:

Pentagonu Türkler havalandıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

TEBA tarafından ABD'de kurulan Customair klima santralleri firması, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasının klima tesisatı ihalesinde bir çok ABD'li dev klima üreticisini geride bırakarak son 6 firma arasına kaldı. ABD'nin Virginia eyaletinde 10 ay önce kurulan Customair ilk başarısını ABD Uzay Araştırmaları Dairesi (NASA) klima santralleri ihalesini kazanarak gösterdi. NASA ihalesinin ardından Goddard Uzay Uçuş Merkezi havalandırma ihalesi ile ABD Hava Kuvvetleri Dover Üssü ihalesini kazanan Customair, kısa sürede ABD klima santralleri ve tesisatı pazarında ismini duyurdu.

Teba'nın İzmir Yazıbaşı'nda bulunan klima tesislerinde bir toplantı düzenleyen Teba Şirketler Grubu Klimadan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Baygan, 1998 yılı içerisinde Türkiye'de yaklaşık 100 bin split klima satıldığını belirterek, split klima pazarının önümüzdeki yıl yüzde 50 büyüyeceğini belirtti. Teba olarak Japon Daikin marka split klimaları 24 yıldır Türkiye'de sattıklarını vurgulayan Baygan, split klima pazarında yüzde 15'lik bir paya sahip olduklarını ve 1998'in ilk 10 ayında 15 bin split klima sattıklarını söyledi. Türkiye'de satılan split klimaların büyük çoğunluğunda soğutmanın yanı sıra ısıtma özelliğinin de olduğunu söyleyen Baygan, ‘‘Klimaları sadece yazın değil, kışın da satmak istiyoruz’’ dedi.

Gerek fabrika ve geniş binaların havalandırılmasında kullanılan endüstriyel klima, gerekse küçük mekanların havalandırılmasında kullanılan split klima pazarında herhangi bir kriz görülmediğini belirten Baygan, üretim ve satış ağlarını gelişmiş teknoloji kullanarak geliştireceklerini söyledi. Teba Grubu olarak 1998 yılında 490 milyon mark ciro yaptıklarını belirten Baygan, bu cironun 100 milyon markının ihracattan geldiğini ifade etti. Dünya pazarlarında üretim ve satış yapmanın tadına vardıklarını vurgulayan Baygan, ‘‘Özellikle beyaz eşyada dünyanın ünlü markalarına Türkiye'de kendi geliştirdiğimiz modelleri üretiyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!