Pazarlarda bahar ucuzluğu başladı

Güncelleme Tarihi:

Pazarlarda bahar ucuzluğu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 12:16

Pazar, market ve çarşılarda mart sonu ve nisan başında kilogram fiyatı 60 liraya kadar çıkan badem çağlası 4-6 lira, 100 liraya ulaşan erik ise 8-10 liradan alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında bahar ve yaz aylarının özlenen meyvelerinin hasadı hızlandı.

Kışın tüketilen portakal, greyfurt ve elma gibi meyvelerle pazar, market ve çarşıda tezgahlardaki yerini alan erik, badem çağlası, Malta eriği, kayısı ve çilek, ilk çıktığı günden bu yana yüksek fiyatlarına rağmen ilgi gördü.

Mart sonu ve nisan başında kilogram fiyatı 60 liraya kadar çıkan badem çağlası, 4-6 liraya, 100 liraya ulaşan erik ise 8-10 liraya düştü.

Bahar bereketinin yaşandığı pazar tezgahlarında, çileğin kilosu 6-8 liradan 2-4 liraya inerken, kayısının kilosu ise 10 liradan alıcı buluyor.

Sadece meyvelerde değil sebzelerde de bahar canlılığı yaşanıyor. Karaciğer dostu olarak bilinen enginar tanesi 2 liradan, salatalık ise 1-2 liradan satılıyor.
Ara dönem olduğu için domatesin kilogram fiyatları 3,5-5 lira arasında değişirken, bezelye 2,5 lira, köy biberi de 2-3 liradan alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Bursa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Galip Toplan, hava sıcaklıkları yükseldikçe ve gün geçtikçe tarımsal üretimin arttığını belirterek, bunun fiyatların düşmesini sağladığını söyledi.

Marmara'da tüketilen meyve ve sebzelerin Akdeniz ve Ege kıyılarından geldiğini dile getiren Toplan, “Mayıs ayı içinde Marmara'da da üretim hızlanacak. Ardından diğer bölgeler canlanacak ve fiyatlar daha da düşecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!