Patronların yeni yıl mesajları

Güncelleme Tarihi:

Patronların yeni yıl mesajları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Enflasyonsuz yıllar dilerim

REFİK BAYDUR (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı): Hükümetin enflasyonu düşürmek için uygulamakta olduğu sıkı ekonomi politikasına tam destek veriyoruz. Dilerim, bütün kesimlerin katkısı ile alınan tedbirler olumlu sonuçlar verir. Enflasyonsuz yıllar hayalimiz gerçek olur. Allah milletimizi bir daha deprem gibi böyle acı olaylarla karşı karşıya bırakmasın.

2000'den umutluyuz

MEHMET YILDIRIM (İstanbul Ticaret Odası, İTO Başkanı): Türkiye 2000 yılında bütün risk ve sıkıntılara rağmen başarılı olmak zorunda. Bu yıl Türkiye ekonomisi en büyük ikinci daralmasını yaşadı. 1999 zor bir yıl olmasına rağmen 2000 yılından umutluyuz. Yeni yılda enflasyonun büyük ölçüde düşürülebileceği beklentisi devam ediyor ve 2000 yılı başlarken faizlerin düşüş trendi içine girmesi ümit verici. Merkez Bankası'nın açıkladığı programın başarısı, büyük ölçüde kamu finansman açıklarının ve enflasyonun kontrolüne bağlı.

1999 kayıp yıl oldu

FUAT MİRAS (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı): 1999 yılı ekonomide iyi bir tablo ortaya koymadı. 2000 yılında Türkiye'nin daha iyi bir noktaya geleceği ümidini taşıyoruz. İhracatta yüzde 5.7 küçülme, ithalatta yüzde 16.5 nisbetinde bir küçülme ile ekonomiyi 1999'un sonlarına getirmiş bulunuyor. 1999 senesinin gerek yaşadığımız doğal afetler, gerekse zamanında alınmayan birtakım kararlar dolayısıyla pek iyi geçtiğini söylemek mümkün değil.

Değişim yılı olmalı

ZAFER ÇAĞLAYAN (Ankara Sanayi Odası, ASO) Başkanı): 1999 yılı, 1998'in ikinci yarısındanitibaren başlayan sıkıntılar ile devam etti. Bu nedenle 1999 yılı ekonomik açıdan Cumhuriyet tarihinin ender kayıp yıllarından biridir. 1999'da büyüme ortadan kalktı ve küçülmeyi konuşmaya başladık. Bu nedenle de 1999 yılı ekonomide zamanında alınmayan kararlar nedeniyle kaybettirilmiş bir yıl. Bunlara karşın 2000 yılının Türkiye'de değişim ve dönüşüm için bir milat olması lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!