Patronlar Baba Bush’un koltuğundan vazgeçmiyor

Güncelleme Tarihi:

Patronlar Baba Bush’un koltuğundan vazgeçmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 00:00

Türkiye’de mobilya sektöründe 41’inci yılına giren, Avrupa’nın önemli ofis mobilyası markalarından İsviçreli Girsberger’le ortaklığının 20’nci yılını kutlayan Tuna Mobilya, yıllardır aynı model koltuğu satarak ilginç bir başarıya imza atıyor.

Haberin Devamı

Tuna-Girsberger ortaklığının ilk ürünü olarak bundan 20 yıl önce Türkiye’ye de getirilen Trilax modeli, şirket yöneticilerinin vazgeçilmez çalışma koltuğu olarak popülaritesini koruyor. ABD eski Başkanı George H.W. Bush’un Beyaz Saray’da kullandığı model olması nedeniyle “Baba Bush’un koltuğu” olarak adlandırılan bu model, başta bankacılar olmak üzere pekçok üst düzey yönetici tarafından tercih ediliyor. Tuna Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Tuna, 20 yıllık süreçte piyasaya pek çok yeni model sürdüklerini de belirtiyor. Çeşit bolluğuna karşın Türk yöneticilerinin Trilax düşkünlüğünü “gösterişli ve konforlu” bir ürün olmasına bağlayan Nuri Tuna da, bu modelden vazgeçmeyen yöneticiler arasında yer alıyor.
Bir koltuk-1 milyon TL Ar-Ge
Ortağı Girsberger’in İsviçre’nin Butzberg kendindeki Ar-Ge merkezi ile Almanya’nın Endingen kentindeki üretim merkezlerini ziyaretimiz sırasında görüştüğümüz Nuri Tuna, mobilyadan inşaata kadar uzanan faaliyet alanları hakkında bilgi verirken, bir koltuğun ortaya çıkış sürecine de dikkat çekti. Tuna, şu bilgileri verdi: “İsviçreli Girsberger’in dünyadaki tek yabancı ortağı olarak, ofis koltuklarında 27 modelin 471 versiyonunu sunuyoruz. Bu yıl Türkiye’de 3 yeni çalışma koltuğu çıkardık, bunların içerisinde yer alan komple alüminyum iskeletten yapılan AL3 modelimizin Ar-Ge maliyeti 1 milyon lira civarında. Yılda ortalama 60 bin adet çalışma koltuğu satıyoruz. Türkiye’de bankaların yüzde 80’inin Tuna Girsberger ofis koltuklarını tercih ediyor. Yurtiçinde ve yurtdışında bizim koltuklarımızı satın alan devlet yetkilileri var.”
Sipariş üzerine üretim
Tuna, ev mobilyaları sektöründe de mağazalaşarak büyüyeceklerini söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna da, ofis mobilyasında olduğu gibi ev mobilyasında da sipariş üzerine çalıştıklarını belirterek, “Tuna Ev, siparişle çalıştığı ve bazı seçeneklere imkan verdiği için kişiye özel ürün üretiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Haşimi reçeteyle koltuk aldı

ÇALIŞMA koltuğu seçiminde sağlık konusu en önemli faktörlerden biri, doktor tavsiyesi ile Tuna-Girsberger’e gelenler arasında Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi de bulunuyor. Haşimi ‘Zampona’ modeli ofis koltuğunu satın aldı.

Haberin Devamı

Babalar ortak oldu, çocuklar sürdürüyor

TURAN Tuna ile Heinrch Girsberger’in 1992 yılında kurduğu ortaklık 20’inci yılını kutlarken, işi devralan çocuklar bunu geliştirmenin yollarını arıyor. Heinrch Girsberger’in oğlu ve şirketin CEO’su olan Michael Girsberger, dünyada ortak üretim yaptıkları tek kuruluşun Tuna Mobilya olduğuna dikkat çekerken, “İsviçre dışında, Almanya, Fransa, Avusturya, İngiltere, Benelüks ülkeleri ve Amerika’ya da ürün gönderiyoruz. Türkiye, satışlarımızın yüzde 8.7’sini oluşturuyor. Bu da üçüncü sıra demek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!