Pandemi öncesi seyahat verileri bu yıl aşılır

Güncelleme Tarihi:

Pandemi öncesi seyahat verileri bu yıl aşılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 07:00

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), seyahatlerde pandemi öncesi verilerin yakalandığını, COVID-19 etkisinin tamamen geride kaldığını duyurdu.

Haberin Devamı

IATA verilerine göre bu yaz seyahat severler en az bir seyahat planlıyor. Birlik 2023 mart-eylül rezervasyon verilerinin 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 35 yukarısında olduğunu da açıkladı.

IATA’nın 11 ülkede 4 bin 700 seyahat severi kapsayan anketinin sonuçlarına göre gezginlerin yüzde 79’u, Haziran-Ağustos 2023 döneminde bir seyahat planlıyor. Yüzde 80’i pandemi sonrası sorunların çözüldüğüne inanıyor. İleriye yönelik rezervasyon verileri ise, seyahatte en fazla büyüme yüzde 134.7 ile Asya Pasifik bölgesinde bekleniyor. Onu yüzde 42.9 ile Ortadoğu, yüzde 39.9 ile Avrupa izliyor.

‘BEKLENTİLER YÜKSEK’

IATA’nın Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen, 2023’te seyahat sezonu açısından beklentilerin yüksek olduğunu dile getirdi. Careen, “Birçok kişi bu yıl pandemi sonrası ilk seyahat deneyimini yaşayacak. Elbette bazı aksamalar beklenebilir ancak 2022’de merkez olmuş bazı önemli havalimanlarında talep artışı nedeniyle karşılaşılan sorunların çözüleceğini umuyoruz. Havayolları, güçlü talebi karşılamak için havalimanları, sınır kontrolü, yer hizmet sağlayıcıları ve hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının beyan ettiği kapasiteye dayalı tarifeler planlıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!