Özyeğin: Marks&Spencer'da hedefimiz 90 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Özyeğin: Marks&Spencerda hedefimiz 90 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir süre önce eski temsilcisinin içine düştüğü mali kriz nedeniyle kapanan Marks&Spencer'ın, ilk mağazası bugün istanbul Şaşkınbakkal'daki eski yerinde faaliyete geçiyor. İkinci mağazanın yarın Ankara'da Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki yine eski yerinde faaliyete geçeceğini belirten Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Marks&Spencer'ın bu yılki ciro hedefinin 90 milyon dolar, 2000 yılı ciro hedefinin ise 100 milyon dolar olduğunu söyledi.

Marks & Spencer'ın Türkiye'de yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle dün düzenlenen toplantıda konuşan Özyeğin, İngilizlerle franchise anlaşmasını son üç hafta içinde imzaladıklarını belirtti. Özyeğin, şunları söyledi:

‘‘Marks&Spencer mağazalarını çok hızlı bir şekilde açmaya başlıyoruz. Yarın (bugün) İstanbul Bağdat Caddesi'nde cumartesi günü de Ankara'da açılış yapacağız. Gelecek hafta sonuna kadar İstanbul'da Nişantaşı ve Ankara'da Bilkent mağazalarını açmayı planlıyoruz. Bu şekilde hazır giyim perakendeciliğine adım atıyoruz. Aslında department store işine adım atıyoruz desem daha doğru olur. Marks&Spencer, bulunduğu 30 ülke içinde Türkiye'yi üçüncü büyük satış potansiyeli olarak görüyor. Bu yıl sonuna kadar mağaza sayımızı 10'a ulaştırmayı hedefliyoruz.’’

Özyeğin ayrıca, bu yıl açılacak mağazaların maliyetinin kiralanma koşuluyla işletme sermayesi dahil olmak üzere 20 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!