Özel okulda 1 günlük yemeğin bedeli 19 lira

Güncelleme Tarihi:

Özel okulda 1 günlük yemeğin bedeli 19 lira
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 00:00

Türkiye Yemek Sanayicileri ve Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) tarafından yapılan araştırmaya göre özel okullarda günlük yemek fiyatları 19 liraya kadar çıktı.

Haberin Devamı

Normal şartlarda 4 çeşitli bir öğrenci yemeğinin Bakanlık tarafından onaylanmış şeklinin 1300 kalori olması gerektiğine dikkat çekilen araştırmada, yemeğin bedelinin de 5 ila 5.5 lirayı geçmemesi gerektiği belirtildi.YESİDEF’in verilen yemeklerin makul fiyatlarda olmasısını sağlamak için gayret gösterdiğini dile getiren YESİDEF Başkanı Hüseyin Bozdağ, şunları söyledi: “Yemek fiyatlarının 5 liranın altına inmemesi gerek. 3-3.5 liranın altındaki yemeklerin de sorgulanması lazım. Özellikle devlet okulları müdürlerinin, ilçe ve il milli eğitim müdürlerinin, mutlaka yemeklerini temin edeceklerse federasyonumuza bağlı ve Tarım Bakanlığı’na kayıtlı,  işletmelerden temin etmeleri gerek.”

Özel okullarda yemek fiyatının son bir kaç yıl içerisinde önemil oranda arttığına dikkat çeken Bozdağ, “Veli okula gittiği zaman okul ücretinin dışında 1700 ila 3 bin lira yıllık bir rakam daha karşısına çıkıyor. 2011 yılında 162 gün eğitim görülmüş. 3 bin liraya göre bölersek 18.5-19 lira yemek fiyatı yapıyor. 1700 liraya göre 11 lira civarı yapıyor ki bu rakam da 20 okulda bir okulun almış olduğu yemek fiyatı. Ortalama yemek fiyatı 19 lira.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!