Özel iletiÅŸim vergisi kalkabilir

Güncelleme Tarihi:

Özel iletişim vergisi kalkabilir
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2012 14:02

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Özel iletişim vergisinin kalkması mümkün çalışmalar sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

CNBC-e'nin canlı yayınına katılan Bakan, Haydarpaşa garının yeniden inşasında binanın yapısının aslına uygun olarak korunacağını da söyledi.

Yıldırım, devlet demiryollarının asla özelleÅŸtirilmeyeceÄŸini de söyledi. Â

 Yıldırım, Nisan ayında çıkılacak üçüncü köprü ihalesiyle ilgili olarak, "Kazan kazan esasına göre, bir ihale olacak" dedi.

Eurasia Rail, 2. Demiryolu , Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Sistemler Fuarı İstanbul Fuar Merkezinde açıldı. Açılışa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Ivaylo Moskovski ve diğer davetliler katıldı. Bakan Binali Yıldırım, açılışın ardından bir süre fuarı gezdi. Yıldırım fuarı gezerken, gazetecilerin üçüncü köprü ve Marmaray ile ilgili sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

" GÃœNLÃœK 1.5 MÄ°LYON YOLCU HEDEFLÄ°YORUZ "

Bakan Yıldırım, Marmaray ile ilgili son durumu değerlendirerek, "Marmaray devam ediyor. 2013’ün sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda biliyorsunuz ray döşeme işlemleri sürüyor. Daha sonra elektrifikasyon bunlarla paralel devam edecek. 2013 sonunda inşallah Marmaray’da tren setlerinin yürüdüğünü göreceğiz " dedi.

Haydarpaşa tren istasyonundaki hızlı tren çalışmalarıyla ilgili de konuşan Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Oradaki çalışmalar da yolunda gidiyor. Bir sıkıntı yok. Bu yıl içinde oranın da yeniden düzenlenmesi için ihaleye çıkmış olacağız. Şu anda talebi karşılamada bir sıkıntı yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi , Sakarya Büyükşehir Belediyesi karşılıklı seferler koydular.Orada olan ihtiyaç giderildi. Gebze ile İzmit Köseköy arasındaki bölüm tamamen yeniden yapılacak hızlı tren standardına göre. O yüzden hattın bir müddet kapalı kalması gerekiyor. Daha sonra da bu yıl içinden Gebze ile Haydarpaşa arasındaki kapatacağız. Orası da geçici bir süreyle kapalı kalmış olacak. Bu arada tabii Kartal - Kadıköy raylı sistemi açılacağı için onun doğurduğu kapasite eksikliğini bu şekilde gidermiş olacağız."

Yıldırım, Marmaray’daki yolcu kapasitesine ilişkin rakam da verdi. Yıldırım, " Tek yönde biliyorsunuz 75 bin saatte, iki yönde 150 bin. Günlük 1.5 milyon yolcu hdefliyoruz " şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

" KAZAN KAZAN ESASINA GÖRE BİR İHALE OLACAK "

Bakan Yıldırım Nisan ayında çıkılacak üçüncü köprü ihalesiyle ilgili bir soruyu da yanıtladı. Yıldırım, ikinci ihale için özel sektörden ciddi bir teklif bekleyip beklemedikleri sorusuna " Bekliyoruz. Bu sefer verirler. Vermezlerse canları sağ olsun. Verecekler yani vermemek gibi birşey yok. Göreceksiniz. Şimdiden niye olumsuz düşünelim ki ? " yanıtını verdi. Bu ihaleye katılan firma olmaması durumunda bir B planları olup olmadğı sorusuna ise Yıldırım, " Her zaman bir yedek planımız vardır " dedi.

Yıldırım, şartları değiştirmek gibi bir düşünceleri olmadığını belirterek " Oradaki düşüncemiz şu. Başta özel sektör kamu sektörü karşılıklı haklarını koruyan bir ortak yapım sistemidir. Yani kamu özel sektör ortaklığıdır. Bir ortaklığa girerken ne yapacaksınız ? Tarafların haklarını adil bir şekilde gözeteceksiniz. Sadece özel sektöre hak tanımak adil olmaz. Aynı zamanda kamunun haklarını da koruma gerekir. Kazan kazan esasına göre, bir ihale olacak. İstanbul da üçüncü köprüsüyle buluşacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Üçüncü köprünün ÇED raporunu soran bir gazeteciye ise Yıldırım, " Herhangi bir problem yok. Hiçbir problem yok. Hepsi tamam " diye yanıt verdi.


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!