Oyak-Sümerbank birleşmesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Oyak-Sümerbank birleşmesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 15:16

Oyakbank Yönetim Kurulu Başkanı Caner Öner, Sümerbank ile birleşmenin dün tamamlandığını ifade ederek, "Bugün artık tek banka olarak faaliyete başladık" dedi.

Öner, Oyakbank'ın Maslak'taki yeni binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, binaya henüz tam olarak yerleşmediklerini, bu nedenle de toplantının bir nevi açılış olduğunu söyledi.

Caner Öner, geçen yıl çeşitli fırsatlar yakaladıklarını ve bu doğrultuda Sümerbank'ı satın aldıklarını hatırlatarak, "İki bankanın birleşimi dün tamamlanmış durumda. Bugün artık tek banka olarak faaliyete başladık" dedi.

Oyakbank'ın geçmişinin yabancı bankaya dayandığını belirten Öner, 6 bankanın toplandığı Sümerbank'la bu nedenle birleşmenin çok zor olduğunu ve 4, 5 ay içinde Sümerbank'ı yeniden yapılandırarak birleşmeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Türkiye`de Oyakbank`ın 250`den fazla noktada şubesi bulunduğunu anlatan Öner, şöyle devam etti:

"Bugünden itibaren diyoruz ki, biz göreve hazırız. Ciddiyiz, disiplinliyiz, yaratıcılığa çok önem veriyoruz. Yapımız güçlü. Müşterimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Geçmişe dayanan tecrübemizden ve teknoloji bilgimizden faydalanıyoruz. Kendisi mili bir banka. Vizyonu global, hizmeti çağdaş bir banka.

Bunu nasıl yaptık? Ciddiyetle dürüstlüğü, disiplinle saygınlığı, akılla gücü ve birikimle inancı biraraya getirmeye çalıştık. Binamızdan logosuna yepyeni bir banka. Organizasyonundan yönetim anlayışına yepyeni bir banka. Yepyeni bir şevk ve heyecanla açılışı yapıyoruz. Onun için (bu banka tertemiz ve pırıl pırıl) diyoruz."

aner Öner, bankanın sermaye yeterliliği rasyosunun yüzde 60'a yakın olduğunu, tahsili gecikmiş alacaklarının da sıfır olduğunu bildirdi.

TOPLAM MEVDUAT 2 KATRİLYON 570 MİLYAR

Oyakbank Genel Müdürü Mehmet Özdeniz de, bankanın 1984 yılında First National Bank of Boston olarak kurulduğunu ve 1996'da Oyakbank ünvanını aldığını hatırlatarak, 10 Ağustos 2001'de Sümerbank'ı satın alınmasıyla başlayan birleşme sürecinin dün Sümerbank'ın Oyakbank'a devriyle tamamlandığını ifade etti.

Özdeniz, 2001 sonu itibariyle bankanın toplam mevduatının 2 katrilyon 570 milyar lira, net karının 167 trilyon lira, toplam aktifinin 3.1 katrilyon, kredilerin 378 trilyon lira olduğunu belirterek, Türkiye'de 2001 yılında ilk 9 ayda verilen taşıt kredilerinin yüzde 65'inin Oyakbank tarafından verildiğini kaydetti.

Yurtiçinde 149, yurtdışında Berlin ve Bahreyn olmak üzere iki şubeleri bulunduğunu bildiren Özdeniz, satın aldıkları Etibank'a ait 32, Kentbank'a ait 6 şubenin de hizmete girmesiyle yurtiçi toplam şubesayısının 187`ye çıkacağını söyledi.

Banka olarak yaygın şube ağı ve müşteri temas noktalarıyla geniş kitlelere ulaşmayı, müşterilerle uzun süreli ve verimli ilişkiler kurmayı amaçladıklarını anlatan Mehmet Özdeniz, "İlk hedefimiz Türkiye`nin ilk 5 bankası arasında yer almak" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!