Otosan, ‘Ford Otosan' oldu

Güncelleme Tarihi:

Otosan, ‘Ford Otosan oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Otosan'da Koç ve Ford hisseleri eşitlenerek, şirketin adı, ‘‘Ford Otomotiv Sanayii A.Ş. (Ford Otosan)'' olarak değiştirildi. Otosan Otomobil'de, Ford Motor Company ile müşterek yönetimi yürürlüğe koyabilmek amacıyla ana sözleşmede değişikliklerin gerçekleştirildiği Olağanüstü Genel Kurul önceki gün yapıldı.

İstanbul Borsası'na gönderilen bilgide, Koç grubuna dahil gerçek ve tüzel kişilerin hisselerini Ford Motor Company'e devirlerinden sonra, Koç ve Ford'un hisselerinin yüzde 41.035 oranında eşitlendiği, kalan yüzde hissenin ise dolaşımdaki hamiline hisse senetlerinden oluştuğu bildirildi. Genel Kurul'da yapılan değişikliklerle şirketin hisse senetleri ise ‘‘A'', ‘‘B'' ve ‘‘C'' grubu olarak 3'e ayrılırken, ‘‘B'' ve ‘‘C'' grubuna imtiyaz tanındı. Yerli ortaklara ait ‘‘A'' grubu hisseler hamiline ve İMKB'de işlem görürken, Koç Grubu'na ait ‘‘B'' ve Ford Motor Company'e ait ‘‘C'' grubu hisseler nama yazılılar ve İMKB'de işlem görmeyecekler.

Koç, Ford'a Arçelik ve Döktaş'ın elinde bulunan Otosan hisseleri verdi. Buna göre Arçelik 5.2 milyon dolarlık Otosan hissesini Ford'a sattı. Arçelik bu satıştan 798 milyar lira iştirak karı elde etti. Döktaş ise 9.6 milyon dolarlık Otosan hissesini Ford'a devretti. Bu satıştan Döktaş'ın elde ettiği 1.4 trilyon lira, sermayeye eklenecek.

GENEL MÜDÜR KOÇ'TAN

Şirketin yönetim kurulu üyeleri ile murakıplar, ‘‘B'' ve ‘‘C'' grubu hisse sahiplerince gösterilecek adaylar arasından seçilecek. Yönetim Kurulu 4 Koç Holding, 4 Ford temsilcisinden oluşacak. Başkan Koç Holding, Başkan Vekili Ford temsilcilerinden atanacak. Genel Müdürü ve 2 yardımcısı Koç, Genel Müdür Başyardımcısı ile 2 yardımcı, Ford tarafından tayin edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!