Otomotiv sektörü Paris'te buluÅŸuyor

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv sektörü Pariste buluşuyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2002 13:28

Dünyanın önde gelen otomotiv fuarlarından Paris Motor Show, 28 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında otomotiv tutkunlarını biraraya getirecek. Dünya basını için bugün kapılarını açan fuarda, 50'den fazla yeni otomobilin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

23 ülkeden 543 katılımcının yer aldığı fuar, yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda kurulu bulunuyor. Ev sahibi Fransa'nın 321 katılımcı ile en geniş temsili gerçekleştirdiği fuarda, yeni motor ve yakıt teknolojileri de sergileniyor.
  Â
Pekçoğu otomobil kavramına çeşitli yenilikler getirecek olan dünya prömiyerleri arasında, Renault'dan yeni Megane II, 4. jenerasyon Espace, yeni Clio V6 ve konsept araç Ellypse, Peugeot'dan 307 CC'yi de kapsayan 6 yeni ürün yer alıyor.

Dünya çapındaki ilk tanıtıma çıkacak modeller arasında, Volkswagen Touareg ve Touran, Porsche Cayenne ve Boxster, Saab 9-3, Honda Accord, Alfa Romeo 147 GTA, Fiat Stilo SW, Audi A8, Seat Cordoba, Nissan Micra, Bentley GTC, BMW Z4 roadster ve diesel 7 serisi, Opel Meriva, Jaguar XJ, Mazda 6 station wagon ve 5 kapı versiyonları, Daewoo Kalos, Hyundai Getz bulunuyor.Â

Haberin Devamı

FERRARÄ°'DEN KURUCUSU ADINA OTOMOBÄ°L
 
Citroen, C3 Pluriel ile yeni Berlingo ve konsept coupe otomobili tanıtırken, kurucusunun adını taşıyan Ferrari'nin Enzo modeli merakla beklenen otomobiller arasında yer alıyor.

DaimlerChrysler'den lüks sınırlarını zorlayan Maybach 57 ve 62 merakla beklenirken, Mercedes-Benz S-Class ve CL, AMG serisinde E55, CLK 55 ve Sports Coupe 30 CDI, SL'de V6 dikkat çekecek. Smart yeni roadsterini tanıtırken, Ford standında Street Ka ve 3 kapı Fiesta sergilenecek yeni modellerden bazılarını oluşturacak.

Fuarda ayrıca, hafif ticari araçlar, ekipman, aksesuar ve oto elektronik firmaları ile hizmet kuruluşları da tanıtımlarını yapacaklar.

1998'de 1 milyon 251 bin kiÅŸinin ziyaret ettiÄŸi fuarda, 2000 yılında 1 milyon 436 bin 351 adet ziyaretçi ile rekor kırılmıştı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!