Otomobilde 2000'in modelleri anında Türkiye'ye gelecek

Güncelleme Tarihi:

Otomobilde 2000in modelleri anında Türkiyeye gelecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Frankfurt'taki otomobil fuarında sergilenen yeni yüzyılın otomobil modelleri, hızla Türkiye pazarına da sunulacak. Bunlar arasında Opel'in, Toyota'nın, Renault'un, Mercedes'in, Volkswagen'in ve Nissan'ın yeni modelleri bulunuyor.

Bu yıl 58'incisi düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenen 2000 yılı otomobilleri Türkiye'ye de gelecek. Fuarda ilk kez tanıtımı yapılan bir çok yeni model kısa bir süre içinde Türk otomobilseverlerle tanışacak. Bazı modellerin Türkiye'ye gelişi ise 2000 yılını bulacak. Bu yıl içinde Türkiye pazarına sunulacak otomobiller arasında Toyota Varis, Opel Omega, Opel Zafira yeni Renault Scenic dikkati çekiyor. Bunun yanı sıra yenilenen Mitsubishi Carisma, makyajlı Nissan Primera, yenilenmiş VW Polo gibi fuarda ilk kez sergilenen otomobiller ise Türkiye pazarında yerlerini almış durumda. Nissan Almera, Opel Astra Coupe, Opel Speedstar, S600 Mercedes gibi otomobiller ise Türkiye'ye gelmek için 2000 yılını bekliyor.

Otomobil dünyasındaki birleşmelerin yansımaları, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ortaya çıktı. Birleşme, satın alma ve ortak işbirliği anlaşmaları sonrasında güçlenen dev firmalar, fuardaki standlarında bu güçlerini sergileme fırsatı buldular.

Ford Motor Campany bünyesindeki diğer markaları; Volvo, Mazda, Lincoln, Mercury, Jaguar, Aston Martin ve Fordu'u aynı çatı altında sergiledi.

BMW Group da, bünyesindeki Land Rover, Rover, MG, Mini ve BMW markalarını aynı standda tanıttı.

VW ise standında Bugatti, Rolls Royce ve Aston Martin, Bentley gibi prestijli markaları biraraya toplarken, bünyesindeki Audi, Seat, Skoda gibi markaları da yarı standlarda sergilemeyi tercih etti.

Daimler Chrysler ise bütün markalarını ayrı standlarda sergiledi..

Opel Türkiye'nin Genel Müdürü Hardy Spranger, ‘‘Önümüzdeki haftadan itibaren Zafira, ekim ayında ise yeni Omega'yı piyasaya sunuyoruz’’ dedi. Fuarda dünya tanıtımı yapılan Astra Coupe'nin ise 2000 yılı ortalarında Türkiye'ye geleceğini belirten Hardy, Tigra'nın yerini alması beklenen yeni spor modeli Speedstar'ın da 2001 yılında pazara sunulacağını söyledi. Ekim ayından itibaren Türkiye'de piyasaya sunulacak Yeni Omega'nın satış fiyatının yaklaşık 23 milyar lira olacağı belirtiliyor.

RENAULT AVANTIME

RENAULT, Twingo ile başlattığı ‘‘mini van’’ tasarımını Avantime ile sürdürüyor. Yeni Avantime, Frankfurt Otomobil Fuarı'nın ilgi gören modelleri arasında.

Türkiye, Clio Sedan'ın Avrupa üretim merkezi

OYAK Renault, Megane Wagon'dan sonra şimdi de Clio Sedan'ın ihracatına hazırlanıyor. Avrupa'da sadece Oyak Renault Bursa tesislerinde üretilen ve Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak Clio Sedan Avrupa ülkelerine ihraç edilecek. Renault uluslararası ürün ve stratejik Planlama Başkan Yardımcısı Georges Douin, Orta Avrupa'nın Clio Sedan için önemli bir pazar olduğunu söyledi. İhracatın 1-2 yıl içinde başlayacağını belirten Douin, Megane Wagon ihracatını hatırlatarak, ‘‘İç pazarda yaşanan olumsuzluklara rağmen ihracat sayesinde Renault gücünü koruyor’’ dedi. Clio Sedan'ın asıl pazarının Türkiye olduğuna dikkat çeken Douin, şöyle konuştu: ‘‘Palio ve Sienna ile rekabet edecek bir modele ihtiyacımız vardı. Bu sınıftaki açığımızı Clio Sedan ile kapattık. Clio Sedan'ın Avrupa'daki tek üretim merkezi Türkiye. 2000 yılında da Brezilya'da üretime başlayacağız.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!