Mercedes, Eylül ayında satış rekoru kırdı.

Güncelleme Tarihi:

Mercedes, Eylül ayında satış rekoru kırdı.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:20

Alman otomobil üreticisi Mercedes, 211.286 araç satarak tarihindeki en büyük satış rakamına ulaştı. Mercedes ilk kez 200.000'den daha fazla araç sattı.

Haberin Devamı

Mercedes, 211,286 araç sattığı Eylül ayında kendi içinde birçok rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıla göre %12.1'lik bir artışın gözlendiği satış rakamları, markanın 90 yıllık tarihinde gördüğü en başarılı ayı yaşamasını sağladı.

Mercedes'in satışları yıl boyunca büyük bir artış gösterdi. Eylül ayında marka, üçüncü çeyrek ve yılın bu ayına kadar geçen süreç rekorlarını da kırmış oldu. Mercedes, geçtiğimiz senenin ilk üç çeyreğine göre %11.2'lik bir yükseliş yakalayarak 531,302 aracın teslimatını gerçekleştirdi. 2016'da Eylül ayına kadar geçen süreç içinde satılan 1,537,921 adet ise, 2015'in değerlerine göre %11.7 oranında artış anlamına geliyor.

Tüm bu rekorlar Mercedes'in merkezi Avrupa bölgesi, Asya Pasifik ve Kuzey Amerika kollarının tamamında kırıldı. Mercedes Almaya'da, Fransa'da, İspanya'da, Portekiz'de, İsviçre'de, Japonya'da, Tayvan'da, ABD'de, Kanada'da ve Meksika'da Eylül ayının en çok satan lüks markası oldu.

Haberin Devamı

Eylül ayında E Serisi Wagon, C Serisi Cabriolet, GLC Serisi Coupe modellerinin yanı sıra Çin'e özel uzatılmış dingil mesafeli E Serisi sedan modelleri tanıtıldı. Prize takılan hibrit modeli E350e de belli marketlerde piyasaya sürüldü.

Mercedes, bu başarının temel taşları olarak yenilenmiş E Serisi ve başta GLC olmak üzere, yeniden düzenlenmiş SUV yelpazesini gösteriyor. Satış rakamlarına baktığımız zaman 9 aylık periyotta SUV satışlarının bir önceki yıla göre %42.2'lik devasa bir artış göstererek 520,321 adede ulaştı.

Coupe, cabriolet ve roadster satışları da %32.8'lik bir artış göstererek 15,000 adedin üzerine çıktı.

Yılın ilk 9 ayı boyunca çift haneli artışların görüldüğü ülkeler arasında Büyük Britanya, Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Tayvan, Güney Kore ve Malezya yer alıyor. Mercedes, sadece Çin'de 344,791 araç satışı gerçekleştirmiş, bu değer geçtiğimiz yıla göre %29.5 oranında bir artışı temsil ediyor.

Smart ise Eylül ayında çok önemli başarılara ulaştı. 18 yıllık ömründe 2 milyon araç satışını yakalayan markanın geçtiğimiz seneye göre satışları %36.5 oranında arttı.

Haberin Devamı

Mercedes, Eylül ayında satış rekoru kırdı.
Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!