Mazda büyük bir geri çağrım kampanyası başlatacak

Güncelleme Tarihi:

Mazda büyük bir geri çağrım kampanyası başlatacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 09:35

Mazda, koltuklarının aniden hareket etme ihtimaline karşı ABD’de 173,859 aracı geri çağırıyor.

Haberin Devamı

Mazda, ABD’de 173,859 aracı, koltuklarının aniden hareket etme ihtimaline karşı geri çağırıyor. Geri çağırma, 2011 Mazda2, 2010-2011 Mazda3 ve 2010-2011 Mazdaspeed3’ü kapsıyor.

Otomobil üreticisine göre, koltuk kaldırıcısının çatlaması ve somunların koltuğun çerçevesinden ayırılması ihtimalleri bulunuyor. Her iki durumda da koltuğun açısının aniden değişmesi riski var. Mazda'nın Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne verdiği (National Highway Traffic Safety Administration) rapora göre, "şoför uygun sürüş pozisyonunu sürdüremeyebilir.”

Şirket, koltuğun altından gelen anormal bir gürültü veya sallanmanın bazen bu sorunun erken bir uyarısı niteliğinde olabileceğini belirtiyor.

Araçları geri alan Mazda bayileri, otomobillerin koltuk kaldırıcı bağlantılarını kontrol edecekler. Sorun görülmese bile teknisyenler tarafından bir takviye braket takılacak ve somunların sayısı ikiye katlanacak. Sorunlu olan modellerde ise koltuk ayarlayıcı ünitesi tamamen sökülerek yerine düzeltilmiş versiyon eklenecek.

Haberin Devamı

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!