Makyajlı Seat ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Makyajlı Seat ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 11:13

Kompakt hatchback sınıfının gösterişli üyelerinden biri olan Seat Leon, yeni motor seçenekleri ve makyajlanan tasarımı ile yenilendi ancak bu farkları anlamakta biraz zorlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Makyajlı Seat ortaya çıktı

 

En çok satan modeline güncelleme yaparken Seat sanki ‘aradaki farkları bulun’ oyununu oynuyor gibi görünüyor. Makyaj öncesindeki modeliniz oldukça güzel bir tasarıma sahipken bu çok da sorun değil ama bu yapılan güncelleme modele daha taze bir hava katarken, rekabetin çok sıkı yaşandığı kompakt hatchback segmentinde Leon’un elini biraz olsun güçlendirmeyi amaçlıyor.

Seat ön ve arka farları değiştirirken tamponları daha keskin hale getirmiş ve ön ızgara atık 40 mm daha genişken, üzerinde daha fazla krom parçaya yer verilmiş. Üç gövde seçeneği de artık opsiyon olarak LED ön far, arka far, sinyal ve sis farlarıyla alınabilirken, kabindeki ambiyans aydınlatması da LED’lere sahip.

Haberin Devamı

Kabinden bahsetmişken, yeni 8 inçlik dokunmatik ekran, önceki modelde orta konsolda yer alan bazı düğmelerin ortadan kalkmasını sağlamış. Ateca modelinden alınan Traffic Jam Assist, Lane ASsist ve Adaptive Cruise Control sistemiyle birlikte çalışıyor ve 60 km/s hıza kadar yarı otonom sürüşe olanak veriyor. Bir diğer dikkat çekici özellikse kablosuz olarak cep telefonlarını şarj edebilme imkanını sağlayan ve opsiyon olarak sunulan Connectivity Box.

Bilinen Reference, Style ve FR paketlerinin dışında yeni Leon Xcellence donanımına sahip olacak. Bu pakette ekstra kromlar ve farklı tampon tasarımları yer alıyor. Bu versiyon FR ile aynı fiyat olacak ve kabinde farklı eşik tasarımı, LED ambiyans aydınlatması ve anahtarsız giriş sistemini standart olarak sunacak.

 

5809cedf67b0a912c8d9c873 (620×350)

Hepsinden önemlisi makyajlı Leon’da 1.6 litre,115 bg dizel motor seçeneği de sunulacak. Turbo destekli 1.0 litre, 3 silindirli 115 bg’lik benzinli motor ise giriş seviyesi seçeneği olarak sunulacak. Seat, daha kullanışlı olan Leon ST modelinde 2.0 lt’lik, TDI motor, DSG şanzıman ve dört çeker sistemi sunuyor.

Haberin Devamı

Model gamının en üstünde yer alan Cupra modeli yakın gelecekte satışa sunulacak ve Seat’ı açıklamalarına göre “kendi sürprizlerine” sahip olacak. Bunun ne anlama geldiğini göreceğiz ama muhtemelen 290 modeli piyasada olacak ya da belki Golf GTI Clubsport S’a rakip, 310 bg’lik bir model görebiliriz.

Yeni Leon’un siparişleri yılın son ayında başlanacak ve teslimatlar 2017’nin ilk aylarından itibaren yapılabilecek.

Makyajlı Seat ortaya çıktı
 tarafından hazırlanmıştır. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!