Otomobil zarafet yarışması başladı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil zarafet yarışması başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 14:41

Istanbul Concours d'Elegance"da, 6 kategoride 60 araç, iki gün boyunca meraklıları tarafından görülebilecek.

Haberin Devamı

İki gün sürecek otomobil zarafet yarışması bugün başladı. Küçüksu Kasrı'nda resmi açılışı yapılan yarışmaya, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Uğur Işık, otomobil dünyasının önemli isimlerinden Karaca Taşken ve otomobil meraklıları katıldı.

Açılışın ardından basın mensuplarına bilgi veren Uğur Işık, organizasyonun, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildiğini, ancak bunun dünyadaki örneklerinin uzun yıllardır yapıldığını ifade etti.

Işık, "Bu tip zarafet yarışmaları, dünyada 1920'li yıllarda başlamış. Dünyanın dört bir tarafında yapılıyor. Biz, Türkiye'de ilk defa yapıyoruz. İnşallah her sene yapmayı planlıyoruz" dedi.

İŞTE YARIŞAN OTOMOBİLLER / FOTOGALERİ

Yarışmada, 1910'dan günümüze kadar gelen birçok otomobillin değişik yıllardan, marka ve modellerden örneklerinin sergileneceğini belirten Işık, organizasyonun ender yakalanabilecek bir etkinlik olduğunu söyledi.

Işık, "Çünkü burada otomobilin tarihini anlatan çok kıymetli parçaları bulunuyor. Ziyaretçilerin hoşuna gidebileceğini ümit ediyoruz ki, önümüzdeki senelerde de devam edelim" şeklinde konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, organizasyonunun özel bir çalışma olduğunu ve bunun dünyada farklı örnekleri bulunduğunu belirtti.

Organizasyonun Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini ve gelecek yıllarda da yapılmasını temenni ettiklerini belirten Çelikbilek, şöyle devam etti:

"Bugünkü konsept itibariyle çok gözalıcı bir şey. Yüzyılları aşan ömürlü araçları görünce duygulanmamak mümkün değil. Bir anda geriye gidiyorsunuz. Bir de şu andaki canlıkta ve güzellikteki araçların da buraya taşınması, bu araçların sahipleri bakamından övünülecek bir olay. Demek ki, bu işin meraklıları var. Onlar bu merak saiki içinde olmasalardı, bunları görme şansı yakalayamayacaktık. İstanbullular'ın gelip görmelerini arzu ederim."

Haberin Devamı

Yarışmada, Anadol markası öne çıkarılacak

"Dış görünüm", "iç tasarım", "orijinallik" ve "tarihçe" gibi kriterlere göre puanlamanın yapılacağı yarışmanın ödül kategorileri, 1945 ve öncesi için "Antiques", 1946-1960 yılları için "Classics", 1961-1970 yılları için "Collectables", 1971 ve üzeri için "Exotics" ile her sene farklı bir üreticiden seçilen "Featured Brand" şeklinde oluştu.

Bu yılın öne çıkarılacak "Featured Brand" markası, Türk otomobil tarihinin mihenk taşı olan ilk yerli otomobil markası Anadol olarak belirlendi.

Yarışmaya bu kategoriden başvuran Anadol marka otomobil sahipleri, birincilik için mücadele edecek.

Etkinliğe katılanlar da yaklaşık 30 otomobilin yer alacağı "People's Choice" kategorisinde en çok beğendikleri araçları seçecek.

Yarışmada dereceye giren otomobillerin sahiplerine ödülleri, yarın düzenlenecek törenle verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!