Otokoç ve Rahmi Koç'a Cem Yılmazlı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Otokoç ve Rahmi Koça Cem Yılmazlı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 00:38

Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç’un iş yaşamının 60’ıncı, Otokoç’un ise 90’ıncı yılı önceki akşam Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen gala davetiyle kutlandı. Davette Rahmi Koç’un doğumundan bugünlere kadar hayatını Cem Yılmaz fotoğraflar eşiliğinde esprilerle anlattı.

Haberin Devamı

KOÇ Grubu şirketlerinden Otokoç Otomotiv’in 90’ıncı, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç’un ise iş yaşamına başlayışının 60’ıncı yıl dönümü önceki akşam Rahmi M. Koç Müzesi’nde verilen özel bir davetle kutlandı. Rahmi Koç’un ev sahipliğinde düzenlenen gecede Otokoç’un 90 yıllık serüveninin yanı sıra Rahmi Koç’un da doğumundan bugüne kadarki hayatını Cem Yılmaz anlattı.

Cem Yılmaz sahneye çıkar çıkmaz, “Ben Ömer Koç, FB Başkanı’nın abisiyim” dedi ve ardından da salona bakarak, “Ömer Bey buradalar mı?” diye sordu.

Rahmi Koç’un doğduğu Ankara Keçiören’deki evden fotoğrafla Rahmi Koç’u anlatmaya başlayan “Çırağan Sarayı’nda değil Keçiören’de doğmuş Rahmi Bey” diyen Cem Yılmaz, arabada çekilmiş bir fotoğrafı da göstererek, “Tahminim evi arabanın içinde düşünmüşler” diyerek, ailenin otomotiv sektöründeki varlığına atıfta bulundu.

Bundan 60 yıl önce Otokoç’ta yan sanayi ürünü otomotiv parçalarının sayımını yaparak işe başlayan Rahmi Koç’un hikayesine devam ederken Yılmaz, “Yedek parça sayıyor İstanbul’da ama aranızda başka denizaltısı olan var mı?” diyerek de lafı Rahmi Koç Müzesi’nde bulunan denizaltıya bağladı.

İLK YENİLEBİLİR OTOMOBİL
Türkiye’nin ilk 4 kapılı otomobili olan, 1966 yılında seri üretime geçen Anadol marka otomobil ise Cem Yılmaz’ın espri trafiği içinde, “İlk yenilebilir otomobil” olarak yer buldu. Fiberglastan üretilen ve çürümeyen Anadol’la ilgili şehir efsanesine de atıfta bulunan Cem Yılmaz’ın esprileri hem Rahmi Bey’in renkli kişiliğiyle hem de Koç Grubu üzerine şekillendi.

“Levent’te Koç Köprüsü’ne çok yakın oturuyorum, neredeyse her gün oradan geçiyorum, benden hiç para almadılar”

“Ford’u da yapıyorlar… Alırsın Ford, olursun Lord sözü de Rahmi Bey için söylenmiştir”

Ben aslında ailenin diğer oğluyum. Bunu yıllardır gizliyorlar. Ömer’in İznik Çini koleksiyonuyla geçenlerde sirtaki yaptık. Tabakları çat çat çat diye kırdık…127 milyon dolarlık eğlence. Eğlence diye ben buna derim…”

Rahmi Koç’un buhar makinesi yanındaki beyaz iş tulumlu fotoğrafını ve kovboy kostümlü fotoğrafını da göstererek, “Bu kıyafetlerle sizi hiç uyaran yok mu, insanın bir seveni olur!”

Rahmi Koç’un golf oynarken çekilmiş fotoğraflarını da göstererek, “Golf fakirlerin vazgeçilmez sporu…”

Rahmi Koç’un İtalya Büyükelçisi’nin veda davetindeki kostümünü de göstererek, “Biz Haliç’te de böyle dolaşmak istiyoruz” dedi.

Otokoç ve Rahmi Koça Cem Yılmazlı kutlama

Ali Koç - Rahmi Koç - Ömer Koç

VİZYONU HER YERDE
Cem Yılmaz, 88 yaşında olan Rahmi Koç’un vizyonunun Koç Grubu’nun tüm şirketlerine ve Türkiye’deki tüm yatırımlarına yansıdığını da söyleyerek bitirdiği sahne performansında, emekliliğini emekli olmamak üzerine kodlayan Rahmi Koç’un vizyonunun sonsuza kadar yaşaması dileğinde bulundu.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir de 90 yıllık tarihlerinin değişim, yenilik ve başarıyla dolu olduğunu vurgulayarak, “Çalışma arkadaşlarımla birlikte bizler de, köklü tarihimizden aldığımız güç, inanç, azim, kararlılık ve ilk günkü heyecanla, daha çok araştırıyor, çalışıyor hedeflerimize ulaşmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Davet, orkestra şefi ve besteci Oğuzhan Balcı’nın Rahmi Koç’un isteğiyle bestelediği Yılların ve Yolların Hikâyeleri adlı albümden parçaların konseriyle noktalandı.

DAVETE YOĞUN KATILIM
Renkli davete iş dünyası da yoğun ilgi gösterdi. Bülent Eczacıbaşı, Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer, Haluk Dinçer, Ali Kibar, Can Kıraç, İnan Kıraç, Caroline Koç, Mehmet Ali Berkman, Mustafa Sarıgül gibi isimler de davetteydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!