Hayranlarına müjde! Elektrikli motor sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Hayranlarına müjde Elektrikli motor sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 16:20

Elektrikli versiyonu olmayan tek model Forfour da artık bu seçeneğe sahip. Böylece markanın tüm modellerinde tamamen elektrik motoru kullanılmış oldu. Ayrıca, önce ABD'de satışa sunulacak ve modelin cabrio modeli de planlar arasında.

Haberin Devamı

Daimler, bugün tamamen yenilenmiş versiyonu dâhil tüm modellerinde tamamen elektrikli seçenek sunulacağını duyurdu. Böylece marka, tüm araçlarının hem içten yanmalı hem de elektrikli versiyonu olan tek şirket oldu. Markanın sadece üç modeli olduğu düşünüldüğünde, bu Mercedes-Benz veya Ford'un tüm araçlarında hem elektrikli hem içten yanmalı motor seçeneği sunması gibi olmuyor.

Amerika'daki elektrikli Smart hayranları için iyi haber ise yeni Fortwo Electric Drive (ED) Avrupadan önce Birleşik Devletler'de satışa sunulacak. Daimler'in elektrikli modellerini bu bölgeye yollamasının nedeni olduğu açık. Şirketin açıklamasına göre Birleşik Devletler'de satılan tüm Fortwo sayısının %25'i elektrikli modeller. Elektrikli Smart araçlarında Daimler'in alt kuruluşu Deutsche Accumotove imzalı bataryalar kullanılıyor ve Renault'un Fransa'daki fabrikasında üretilen elektrik motorlarını kullanıyor.

Yeni Smart'ların neye benzediğini içten yanmalı seçeneklerden dolayı aşağı yukarı biliyoruz. Ancak elektrikli Forfour ve cabrio modeller bu sonbaharda Paris Motor Show'da tanıtılacak. Petrolle çalışan Fortwo'nun incelemesine şuradan ulaşabilirsiniz. Kaynak: Autoblog.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!