Skoda Kodiaq yolda ilk kez görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Skoda Kodiaq yolda ilk kez görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 11:45

Skoda'nın yeni ve geniş SUV'u, Eylül ayındaki lansmanı öncesinde objektiflere yakalandı.

Haberin Devamı

Volkswagen'in Çek markası Skoda, elinde sadece eskimeye başlayan Yeti'nin bulunduğu SUV/crossover bölümünde zayıf kalıyor. Pazara sürülmeden önce Eylül'de tanıtacakları 7 kişilik Kodiaq ile bu birkaç ay içerisinde değişecek gibi görünüyor. Yeni Skoda Kodiaq'ın yeni jenerasyon Yeti olacağı düşünülüyor.

Kodiaq'a dönersek, bu senenin başında Cenevre'de tanıtılan Vision S konsepti 7 koltuklu yeni model için bize bayağı detay veriyor. Skoda'nın iddiasına göre 'A Plus Suv' üretim modeli olarak Nisan'da gösterilmişti, ancak o zaman da aracın ön ve arka bölümünde kamuflajlar mevcuttu.

Büyüyen Modüler Platform Yönetimi ailesinin yeni üyesi Kodiaq, Seat Ateca ve Volkswagen Tiguen ile birçok ortak noktaya sahip olacak. Ancak Çek markanın yeni modeli gözle görülür biçimde daha geniş olacak ve sınıfındaki en geniş iç hacmi sunacak. Ayrıca bagaj da segmentinde lider olacak, Skoda'nın çoğu modelinde bu özelliğin öne çıktığı düşünüldüğünde bu bir sürpriz sayılmaz.

Haberin Devamı

Skoda Kodiaq yolda ilk kez görüntülendi

Skoda'nın yayınladığı çizimlerin çok güzel olmasına rağmen bunun gerçek tasarım olması beklenmiyor. Çünkü Skoda'nın tasarımları genellikle pek heyecan verici olmuyor. Aynı şey aracın iç kabini için de söylenebilir çünkü firma göze hitap etmekten çok fonksiyonelliğe odaklanıyor.

Araçta gelecek motorlara baktığımızda Kodiaq'ın da Alman ve İspanyol kardeşleri gibi 4 silindirli benzinli ve dizel seçenekleriyle geleceği söylenebilir. Önden çekişli versiyon standart olacak, ancak daha güçlü motorlarda üç sıra koltuğu olan SUV'da dört çeker opsiyonu sunulabilir.

Skoda Kodiaq yolda ilk kez görüntülendi

Geleneksel içten yanmalı motorlara ilerleyen zamanlarda plug-in hibrit modeller de eşlik edecek. Kodiaq'ın çevre dostu modeli yüksek ihtimalle Skoda'nın Superb için de benzer bir planı olduğunu açıkladığı düşünüldüğünde 2019 yılda üretime girecek.

Haberin Devamı

Kodiaq, Volkswagen grubunda çok iyi satışlar yakalaması için her şeye sahip gibi görünüyor. Yeni SUV Octavia ve Superb gibi diğer başarılı Skoda modelleri arasına girecektir.

 

Skoda Kodiaq yolda ilk kez görüntülendi
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!