Jaguar - Land Rover Slovakya'da yılda 300 bin araç üretecek!

Güncelleme Tarihi:

Jaguar - Land Rover Slovakyada yılda 300 bin araç üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:37

Yıllık 300.000 ünite üretecek fabrika için son karar bu yıl içinde verilecek...

Haberin Devamı

2008’den bu yana Hindistan’ın Tata Group şirketine ait olan marka şu an için slovakya’nın Batısındaki Nitra’da fizibilite çalışmalarını sürdürüyor.

2018’de açılması beklenen fabrikanın yılda 300.000 otomobil üretme kapasitesine sahip olması bekleniyor.

KARAR YIL SONUNDA VERİLECEK

Markadan gelen açıklamaya göre ise konuya ilişkin son karar yıl sonunda verilecek.

Hafif alüminyum modellerin artışında önemli rol oynaması beklenen fabrikanın açılışının Avrupa’daki diğer alt lokasyonlarda bulunan, ayrıca ABD ve Meksika’daki diğer irili ufaklı tesislerin de kapatılmasına neden olacağı, çünkü Nitra’nın lojistik ve altyapı noktasında çok güçlü bir konumda bulunduğu ifade ediliyor.

Slovakya’da üretim yapmayı planlayan tek marka ise Jaguar Land Rover değil. Volkswagen Group daha şimdiden Bratislava’daki tesislerinde Touareg ve Audi Q7’yi üretiyor. Ayrıca Güney Kore’li Kia geçen yıl 300.000, PSA/Peugeot Citroen’in Slovakya fabrikası ise 255.000 araç üretti.

Haberin Devamı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, ülkedeki premium araç üretimine çok önem verdiklerini ve Jaguar Land Rover’in fabrika açma konusunda kararlı olması için firmayla iletişimde kalarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

'DOPİNG ETKİSİ YARATACAK BİR TESİS'

“Ülkemizin daha büyük bir endüstriyel stratejiye dahil olması için büyük bir doping etkisi yaratacak bir tesis bu.”

Bilindiği üzere Çin’de otomobil piyasasının bir anda 25 yıl önceki düşük değerlerine dönmesi pek çok otomobil üreticisi gibi Jaguar Land Rover’i de zor durumda bırakmış, Tata Motors Çin için üretim ve satış hedeflerini, ayrıca fiyatları da düşürmüştü.

Jaguar - Land Rover Slovakyada yılda 300 bin araç üretecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!