Gerçekten tüm ezberleri bozdu

Güncelleme Tarihi:

Gerçekten tüm ezberleri bozdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 20:23

TOFAŞ tarafından 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da üretilip ‘Ezber bozan’ sloganıyla satışa sunulan Fiat Egea-Tipo sedan, Avrupa’da gerçekten tüm ezberleri bozdu.

Haberin Devamı

Bu yıla kadar ağırlıklı olarak hatchback araç tercih eden Avrupalı tüketicilere sedan otomobilleri sevdiren Egea sedan, hem Batı Avrupa’da sedan pazarının büyümesine neden olurken hem de Türkiye’de sedan araç üreten diğer markalar için önemli bir kapı açmış oldu.

2015’te 50 bin adet sedan otomobilin satıldığı Batı Avrupa’da sedan pazarının bu yıl 100 bin adeti zorlaması bekleniyor. Bu rakamın 30 bin adedi ise Egea sedandan oluşacak. Talebin artmasıyla Türkiye’de sedan otomobil üreten Honda Türkiye, Oyak Renault ve Toyota Türkiye’ye de ihracatlarını artıracak.

HONDA, RENAULT, TOYOTA

Honda’nın 123 milyon TL’lik yatırımla Türkiye’de ürettiği yeni Civic Sedan, Kuzey Afrika, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa’ya da ihraç edilecek. Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, Civic Sedan’ın üretildiği platform nedeniyle markanın global ve Avrupa pazarındaki en önemli modeli olduğunu kaydetti. Yamasaki, “Önümüzdeki dönemde Accord modelinin satılmayacak olması, Civic Sedan’ın daha popüler olmasını sağlayacak. Yeni ürün markamıza büyük güç katacak” dedi. 200 milyon Euro yatırımla 7 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’de üretilmeye başlanan Renault Megane sedan modelinin, Avrupa’da büyüyen sedan pazarında ilgi görmesi bekleniyor. Oyak Renault yeni Megane Sedan’dan toplam 500 bin adet üretecek. Yoğun olarak Avrupa’ya ihraç edilen, Toyota Corolla’nın da Avrupa’da büyüyen sedan pazarından olumlu etkilenmesi bekleniyor. Toyota Türkiye, 2013’te 150 milyon Euro’luk yatırımla 11’inci nesil Corolla’yı üretmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!