Fluence, yeni Megane'nin sedanına mı dönüşecek?

Güncelleme Tarihi:

Fluence, yeni Meganenin sedanına mı dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 14:52

Fluence'nin üretimine devam etmeyeceklerini açıklayan Renault, kamuflaj altında Talisman'ın küçük versiyonu gibi duran yeni aracını teste çıkardı.

Haberin Devamı

Renault, Fluence'yi Megane III hatchback'e daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak 2009 yılının ikinci yarısında üretime soktu. Bu modelde Megane için yapılan mühendislik seviyesinde bir uğraş yoktu, ancak casus fotoğraflara baktığımız zaman bunun yeni jenerasyon ile değişmiş olabileceğini görebiliyoruz. Görüntülere takılan araç üretim kasasını taşıyor. Fluence'nin halefinde süslü LED 'Pure Vision' ön farlardan var, kabinin içine baktığımızdaysa araca gösterge panelindeki bilgileri ön cama yansıtan 'head up display' sisteminin eklendiğini görüyoruz.

Fluence, yeni Meganenin sedanına mı dönüşecek

Her iki özellik de Megane IV araçlarda opsiyonel olarak sunuluyor ve Fluence'nin yerine gelecek araçta da bu özellikler yer alacak gibi. Bu, yeni aracın Megane Sedan yerine geçeceği anlamına gelmiyor. Ancak casus fotoğrafları Renault'un bu modeli daha kaliteli bir seviyeye çekerek fiyatını arttırma planını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Fluence, yeni Meganenin sedanına mı dönüşecek

Aracın iç bölümüne dair fotoğraflar henüz yok, fakat bazı resimlerde aracın içinin az bir kısmı görünüyor ve gösterge panelinin dördüncü nesil Megane'yi andırdığını söyleyebiliriz. Bu da Fluence'nin yerine gelecek aracın kompakt hatchback'ten donanımlar taşıyacağına dair bir başka ipucu. Megane IV'den gelecek detaylar yeni aracın lüks imajına işaret ediyor. Aynı şey orta boyutta sedan modeli Laguna'nın adının Talisman ile değiştirildiği zaman da olmuştu.

Fluence, yeni Meganenin sedanına mı dönüşecek

Prototipin üretim modeline dair bir çok parça taşıdığı casus fotoğraflarda görünüyor. Bu da aracın tanıtımı yakın zamanda gerçekleşeceği anlamına geliyor. Renault Fluence'nin yerine gelecek modelini Ekim ayında Paris Motor Show'da tanıtabilir ve bu senenin sonuna kadar satışa sunabilir. Aracın Megane hatchbackte ve steyşında olduğu gibi daha güçlü bir GT versiyonuyla gelip gelmeyeceğini görmek ilginç olacak. Ancak bu sadece gözetlenen modelin Megane IV'nin sedan versiyonu olması durumunda geçerli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!