Otellere ödül Günay’a veda

Güncelleme Tarihi:

Otellere ödül Günay’a veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 00:00

ETSTUR’un beşincisini düzenlediği Otelpuan.com ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

3 bin 380 tesis için 300 bin görüşün değerlendirildiği yarışmada, ‘Altınpuan’, ‘Gümüşpuan’ ve ‘Bronzpuan’ kategorilerinde ödüller dağıtıldı. Turizm sektörünün önde gelen isimlerinin ve otel yöneticilerinin katıldığı ödül töreninde Akdeniz Bölgesi’nden Maxx Royal, Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort, Voyage Belek Golf & Spa, Limak Arcadia Golf & Sport Resort, Cornelia Diamond Golf Resort&Spa, Gloria Serenity Resort; Ege Bölgesi’nden ise Ersan Resort&Spa, Voyage Bodrum, ‘Altınpuan ödülü’ almaya layık görüldü.

ÖZEL ÖDÜLLER DE VERİLDİ

Gümüş Puan ödüllerini Voyage Sorgun, Mardan Palace, Calista Luxury Resort, Barut Hotels Lara Resort Spa&Suites, Cornelia Deluxe Resort, Güral Premier Tekirova, Hilton Sarigerme Resort& Spa,Voyage Torba alırken, Bronzpuan ödüllerini ise  Gloria Golf Resort, Paloma, Grida Village&Spa, Concorde De Luxe Resort, Limak Limra Resort, Titanic Resort Hotel, Hotel Baia Lara, Ali Bey Resort Side, Martı Resort Hotel ve  Ephesia Resort Hotel almaya hak kazandı.
Otelpuan Özel Ödülleri’ni, “Termal Tesis” kategorisinde Güral Afyon Wellness&Convention, “Kayak Tesisi” kategorisinde Kaya Palazzo Ski& Mountain Resort, “Kıbrıs Tesisi” kategorisinde Merit Crystal Cove Hotel Casino&Spa, “Memnuniyet Artışı” kategorisinde Kartal Otel alırken, “Çevre Dostu Tesis Ödülü” ise Calista Luxury Resort’un oldu.

GÜNAY’A ALKIŞ

Haberin Devamı

Görevini Ömer Çelik’e devreden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, veda konuşmasında “Türkiye’de 1000 metrekare arsam var ama bu gece bana bütün lüks otellerin sahibiymişim gibi hissettirdiniz, çok teşekkür ediyorum” dedi. Günay, tüm turizmciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Halka arza hazırlanıyor

ETSTUR, Atlasjet, Maxx Royal ve Voyage otellerini bünyesinde bulunduran Etsgroup, stratejik ortaklık seçeneğinin de gündemde olduğu Etstur’u bu yılın son çeyreği ya da 2014 başında halka arza hazırlanıyor. Halka arz geliri havacılık ve otel yatırımlarında kullanılacak. Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Yabancı ortak, stratejik ortaklık olabilir. Bunun yanı sıra, halka arz için hazırlanıyoruz. 2013’ün son çeyreği veya 2014’ün ilk çeyreği olabilir ” dedi. Etstur’un 2013’te ciroda yüzde 20 büyüme planladığını kaydeden Ersoy,  2012 yılını 500 milyon liraya yakın ciroyla tamamladıklarını söyledi. Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan bir süre önce, 2017’ye kadar filoyu 25 uçağa çıkarmayı planladıklarını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!