Osmanlı İnşaat'ın patronu Bakırcı'ya 'dolandırıcılık' cezası

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı İnşaatın patronu Bakırcıya dolandırıcılık cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 09:41

Teslim etmesi gereken 2 bine yakın konut bulunan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı, dolandırıcılık suçu ile yargılandığı dava da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, Bakırcı’nın cezasını, borcunu ödemesi şartı ile erteledi.

Haberin Devamı

Osman Nuri Bakırcı’nın yargılanmasına konu dava, daire sattığı Elvan Taşar isimli bir müşterisinin başvusu sonrası açıldı. Taşar’ın suç duyurusunda dile getirdiği iddia, projede olmayan bir bloktan kendisine daire satıldığına ilişkindi.

Osmanlı İnşaatın patronu Bakırcıya dolandırıcılık cezası
OSMANLI İNŞAAT'IN SAHİBİNE 'DOLANDIRICILIK' DAVASI

‘SUÇ BİZİM DEĞİLDİ’
Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava önceki gün karara bağlandı. Karar öncesi son savunmalarını yapan Bakırcı’nın avukatı hileli işlem kasıtlarını olmadığını, Esenyurt bölgesinde yaşanan ruhsat sorunları nedeni ile sorunların çıktığına işarret etti.

‘İŞLENEN SUÇ DOLANDIRICILIK’
Mahkeme, Bakırcı’nın dolandırıcılık suçu işlediğine karar vererek 2 yıl hapis, 30 gün de adli para cezası verdi. Mahkeme, verdiği cezada indirime giderek hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme, verdiği cezayı, Bakırcı’nın Taşar’a olan borcunu ödemesi şartı ile erteledi.

Haberin Devamı

2 BİN KONUT YARIM KALDI
Osmanlı İnşaat’ın teslim etmesi gereken 2 bini aşkın konutunun bulunduğu ifade ediliyor. Benzer şekilde, çok sayıda kişinin de şirket aleyhine dava açma hazırlığı yaptıkları kaydedildi.

Osmanlı İnşaatın patronu Bakırcıya dolandırıcılık cezası

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!