Opet 3 haftada Mardin’de Örnek Köy ve Yeşil Yol yarattı

Güncelleme Tarihi:

Opet 3 haftada Mardin’de Örnek Köy ve Yeşil Yol yarattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2005 01:14

Opet, ‘Temiz Tuvalet’ kampanyasının başka bir ayağı olan ‘Örnek Köy’ projesini Mardin’de başlattı. Opet, 3 hafta gibi kısa bir sürede Mardin’de hem Örnek Köy hem de Yeşil Yol kurmayı başardı.

SOSYAL sorumluluk projeleri kapsamında bilinçli toplum yaratmayı hedefleyen Opet, 5 yıldır sürdürdüğü ‘Temiz Tuvalet’ kampanyasının başka bir ayağı olan ‘Örnek Köy’ projesinii Mardin’de başlattı. Opet, 3 hafta gibi kısa bir sürede Dara Harabeleri’nin bulunduğu Oğuz Köyü’nde örnek tuvalet yaptırdı ve bilgisayar odası, kültür merkezi ile halı atölyesi de açarak Örnek Köy projesininin ilk startını verdi. Opet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Öztürk, Örnek Köy projesinin planlanandan çok daha büyük çaplı hayata geçirildiğini anlatarak, projenin toplam maliyetinin 1 milyon doları geçtiğini söyledi.

İLK ÖRNEK KÖY:

Öztürk, ilk Örnek Köyü projelerini şöyle anlattı: ‘Burası 150 haneli bir köy ve yaklaşık bin çocuk var. Köyün okuluna bilgisayar atölyesi, kütüphane ve çocuk oyun odası kuruldu. Kadınları el işi yapmaya özendirmek için çalıştık. Böylece aile bütçesine katkı sağlayabilirler. Köydeki atıl bir binayı kadınların ve çocukların kullanabilmesi için kültür merkezi haline getirdik. Köydeki 150 haneye zeytin fidanları ve böygeye uyumlu çicek fideleri verdik. Bu projeye başlayınca o kadar çok insan içinde yer almak, katkı sağlamak istedi ki... Temiz tuvalet projemizi denetleyen fahri müfettişlerimizden 10 tanesi de buraya gelip, hijyen, ağız sağlığı gibi konularda eğitimler verdi.’

ÖRNEK KÖYLER SÜRECEK:

Oğuz Köyü’nde yaşayanların Dara Harebeleri’nden turizm alanında fayda sağlayabilmeleri için turistlerle iletişim kurma ve el sanatları konusunda eğitildiklerini belirten Öztürk, Dara Harabeleri’ni anlatan broşürler bastırdıklarını da kaydetti. Öztürk, Örnek Köy projelerini başka şehirlerde de sürdüreceklerini söyledi.

YEŞİL YOL’A 1 MİLYON DOLAR:

Nurten Öztürk Haziran 2004’te başlattıkları Yeşil Yol projesiyle tüm Türkiye’de 197 istasyonda peyzaj çalışmasını tamamladıklarını hatırlatarak, ‘Bu çerçeve de yaklaşık 135 bin bitki dikildi ve çalışmanın maliyeti 1 milyon doları aştı’ dedi. Öztürk, Yeşil Yol projesini ilk kez Mardin’de şehir merkezine taşıdıklarını ve orta refüjde 1,5 kilometreyi ağaçlandırdıklarını belirterek, Örnek Köy ve Yeşil Yol projelerini Mardin’de 3 haftada tamamladıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!