Önceleri ithal ediliyordu, şimdi yerli üretimi yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Önceleri ithal ediliyordu, şimdi yerli üretimi yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 16:46

Sezer Group, Türkiye'nin ithal ettiği çeşitli peynirleri Antalya'daki Rani Çiftliği'nde üretiyor. Elde edilen ürünler, yurtiçi yanı sıra yurtdışına da satılıyor. Sezer Group'a bağlı İstanbul Housez Suites'in Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Rani Çiftliğinde, et ve süt ürünlerinin yanı sıra organik sebze üretiminin de yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

1980'de Fethi Yılmaz Sezer tarafından turizm ve konaklama üzerine kurulan Sezer Group, bugün turizm, eğitim, sağlık ve gıda alanında faaliyetlerini yoğunlaştırıyor.

İthal edilen dünyaca ünlü Gouda, Edam, Brie, Parmesan, Massdam, Mozarella, Manda ve Mimolette gibi ithal peynir çeşitlerini Rani markası ile üretildiğini söyleyen Aktaş, “Avrupa’daki bütün peynir çeşitlerini üretiyoruz” dedi.

Organik gıda üretiminin oldukça zorlu olduğuna dikkat  Mehmet Aktaş, elde ettikleri başarı ve ürünlerindeki kaletinin gerisinde işlerine olan bağlılıkları olduğuna işaret etti.

Aktaş'ın verdiği bilgilere göre Sezer Group, organik tarım ürünleri için Manavgat-Evrenseki, Yavrudoğan ve Çolaklı beldesindeki organik tarıma elverişli arazileri değerlendiriyor. Aktaş “Toplamda otuz üç çeşit sebze var. Meyvelerin içinden mandalina, greyfurt ve portakal olmazsa olmazlarımızdandır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Rani Çiftliği'ndeki üretim, dünyadaki seçkin bir dizi hayvan ırkından elde ediliyor. Çiftlikte toplamda yaklaşık 3 bin keçi, koyun ve manda bulunuyor.

'HAYVANA KÖTÜ MUAMELE İŞTEN ATILMA SEBEBİ'

Mehmet Aktaş, çiftlikte hayvanlara kesinlikle kötü davranılmadığına vurgu yaparak “Eğer çalışanlarımızdan biri hayvanlara kötü bir müdahalede bulunursa, bu işten atılma sebebidir. Çiftlikte hayvanların kendi doğal ortamlarımda bulunmalarını sağlıyoruz. Hayvanlarımızın hepsi çok mutlu. İsimleri bile var” dedi.

Aktaş, kaliteli et ve süt elde etmek için hayvanların beslenmesine de büyük önem verildiğini, yemlerin de kendileri tarafından çiftlikte üretildiğini söyledi.

“KENDİ ARITMAMIZI KENDİMİZ YAPIYORUZ”
Edinilen bilgilere göre çiftlikte ortaya çıkan organik atıklar çiftliğin içinde kurulmuş olan Biyo Elektirik Gaz Santrali'nde geri dönüştürülüyor.
Organik üretimde Dünya ve Avrupa standartlarında uygun olarak çalıştıklarını belirten Mehmet Aktaş, "Rani Çiftliğinde hayvancılık ve tarım, çevreye duyarlı bir şekilde yapılıyor. Firmamızın kendine ait arıtma tesisi var. Organik atıklar burada enerjiye dönüştürülüyor” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!