Önce Maliye sonra SGK ipleri kopardı

Güncelleme Tarihi:

Önce Maliye sonra SGK ipleri kopardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:02

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, Ziraat Bankası’nın Bank Asya’yı almak için görüştüğüne ilişkin açıklamasından bir gün sonra hem Maliye hem SGK, Asya Katılım Bankası (Bank Asya) ile protokollerini bitirdi.

Haberin Devamı

Maliye’nin vergi tahsilatına ilişkin SGK’nın ise ‘Tahsilat ve Nakit Varlıkların Değerlendirilmesi Protokolü’ ile ‘Sağlık Hizmet Sunucuları Protokolü’nün fesih işlemi 8 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Gelir İdaresi Başkanlığının dün internet sitesinde yaptığı duyuruda, “Maliye Bakanlığı tarafından vergi tahsilatı için yetki verilen bankaların bu işlem sırasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek şekilde yapılması hususu sürekli olarak izleniyor ve gerekli tedbirler alınıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Asya Katılım Bankası AŞ ile yapılmış olan vergi tahsilatına ilişkin protokollerin sonlandırılması uygun görülmüş ve anılan bankaya yapılan bugünkü tarihli tebligatla gerekli bildirimde bulunulmuştur. Fesih işlemi 8 Eylül 2014’te yürürlüğe girecektir. Banka, bu tarihe kadar vergi daireleri adına vergi tahsilatlarını yapabilecek ve tahsil ettiği tutarları feshe konu protokollerde belirtilen süre ve şekilde Hazine hesaplarına aktaracaktır.”

Haberin Devamı

Maliye’nin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da öğleden sonra Bank Asya ile protokollerini bitirdi. Açıklamada, işverenler ve ilgililerin gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda da bulunuldu. Bank Asya’dan KAP’a yapılan açıklamada ise, “Gelir İdaresi Başkanlığı’nın söz konusu bildirimiyle ilgili yasal haklarımız kullanılacak olup, bu hususun Bankamız faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi bulunmamaktadır” denildi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasının ardından Bank Asya’nın işlem sırası ikinci seans başında kapatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!