Önce Bodrum sonra Amerika

Güncelleme Tarihi:

Önce Bodrum sonra Amerika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 01:05

28 yıldır konut üreten Çağdaş Holding Bodrum’da turizm sektörüne attım attı. Turgutreis ve Bodrum merkezdeki Swissotel ve villa projelerine 175 milyon Euro yatırım yapan şirket, turizmde umduğunu bulursa yurtdışına açılacak. Şirket Amerika, İtalya, İngitere ve İsviçre’de otel planlıyor.

Haberin Devamı

1987 yılında kurulan ve 1993 yılından bu yana Bodrum’da faaliyet gösteren Çağdaş Holding turizm sektörüne adım attı. Şirket ilk otelini Turgutreis’te açtı. Swissotel markası ile yola çıkan şirket otelin yanına 72 de konut yaptı. 75 milyon Euro yatırım yapılan projede evlerin 60’ı satıldı, 66 odalı otel bölümü ise hizmete açıldı. İkinci otel projelerinde ise inşaatın sürdüğünü belirten Çağdaş Holding CEO’su Çağdaş Çağlar, “Bodrum merkezdeki Swissotel ise önümüzdeki yaz sezonunda açılacak. Bu otelin yanında da 35 villa olacak. Projede 100 milyon Euro yatırım yaptık” dedi.

İSTANBUL’U DÖNÜŞTÜRECEK

Gayrimenkuldeki tecrübeleri ile turizme adım attıklarını belirten Çağlar, yurtdışına da açılmak istediklerini söyledi. Amerika’da New York’un öne çıktığını belirten Çağlar, İngiltere, İsviçre ve İtalya’da da araştırmalara başladıklarını dile getirdi. Bodrum’un yanı sıra İstanbul’da da butik bir konut projesi planladıklarını söyleyen Çağlar, şehrin merkezi ilçelerinde kentsel dönüşüme gireceklerini ifade etti.

EV ALAN KAZANACAK


Otel yanında ev konseptinin avantajlarına değinen Çağdaş Çağlar şunları söyledi: “Yazlık ev ikinci ev olduğu için alıcı çok büyük paralar vermek istemiyor. Alan 1-2 ay kullanıyor sonra boş kalıyor. Biz bu konsept ile konut alıcısına istediğin zaman evini günlük kiraya veririz diyoruz. Böylece alıcısı da kazanıyor.” Bodrum Kumbahçe’de ise Şalvarağa Evleri projeleri olduğunu belirten Çağdaş Çağlar, 19 villayı tamamladıklarını 5 villa için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bodrum’da 600 milyon Euro’dan fazla yatırım yapan Çağdaş Holding, istediği kaliteyi yaratmak için alt sektörlere ait yatırımları da kendi yapmaya karar verdi. Şirketin, taş ocağı, beton santrali, mermer fabrikası, peyzaj firması ile harita mühendislik firmaları da bulunuyor. Bodrum’un kongre merkezi eksikliği de olduğunu belirten Çağdaş Çağlar, Bodrum Belediyesi’nin Bitez’de planladığı 5 bin kişilik kongre merkezi projesi de destek vereceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Tatile geldi Bodrumlu oldu

BODRUM’da 13 grup şirketi ile faaliyet gösteren Çağdaş Holding’in Bodrum’a yerleşme hikayesi şöyle; Şirketi kuran Yüksel Çağlar 1993 yılında tatil için ailesi ile Bodrum’a geliyor. Aslen Karadenizli olan aile bölgeyi çok beğeniyor ve Bodrum’a yerleşme kararı alıyor. Şirket’in yönetiminde Yüksel Çağlar’ın oğulları Çağdaş Çağlar ve Dağlarca Çağlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Açılışa yoğun ilgi vardı

SWISSOTEL Bodrum Beach’in 13 Haziran gecesi gerçekleşen açılışına sanat, spor ve iş dünyasından ünlü isimler katıldı. Açılış gecesinde Adnan Polat, Ali Şen, Ertuğrul Özkök, Sadri Şener, Şansal Büyüka, Reha Muhtar, Erman Toroğlu, Oktay Kaynarca, Metin Şentürk ve otelin mimarı Gökhan Avcıoğlu gibi isimler yer aldı. Çağdaş Holding’in kurucusu Yüksel Çağlar ve eşi Canan Çağlar, oğulları Çağdaş Çağlar ve eşi Irmak Çağlar ile Dağlarca Çağlar geceye ev sahipliği yaptı. Öte yandan Ersun Yanal, Aykut Kocaman gibi spor dünyasının tanınan isimleri ile iş sanat dünyasında da isimler Swissotel’in hizmet sunacağı evlerden alım yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!