Önce bardak aldı sonra ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Önce bardak aldı sonra ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 22:22

125 milyon Euro’ya Paşabahçe’nin yüzde 15.4’ünü satın alan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Türkiye Direktörü Michael Davey, 6 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde evine bir şeyler almak için girdiği mağazaya ortak olduklarını söyledi. Davey, yeni yatırımlar için de hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

PAŞABAHÇE Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 15.4’ü Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) satıldı. Banka yüzde 15.4’lük hisse için toplam 125 milyon Euro ödeme yapacak. Paşabahçe’de yüzde 6.6 hissesi olan Trakya Cam 53.5 milyon Euro, yüzde 4.4 hisseleri olan Anadolu Cam ve Soda Sanayi ise 35.7 milyon Euro alacak. Paşabahçe’de Şişecam yüzde 84 payla hakim ortak konumunda bulunurken, EBRD ise yüzde 15.4 hisse ile ikinci büyük hissedar konumuna geldi.

ETKİLENDİM

Ortaklıkla Türkiye’de şimdiye kadarki en büyük öz sermaye yatırımına imza attıklarının altını çizen EBRD TÜrkiye Ülke Direktörü Michael Davey, “Bu anlaşma, EBRD’nin Türkiye’de daha fazla öz sermaye yatırımı yapma ve Türk şirketlerinin büyümesini destekleme isteğinin bir kanıtıdır” dedi. Ortaklığın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Davey, “Türkiye’ye 6 yıl önce çalışmak için geldim. Ev kurmak zorundaydım. Evimi düzenlemek için ilk girdiğim mağaza Paşabahçe mağazasıydı. Mağazadan çok etkilenmiştim. Bu anlaşmanın benim için de bu açıdan ayrı bir yeri var” diye konuştu.
Davey Şişecam ile ortak olmadan önce şirketin yapacağı yatırımlar için yaklaşık 240 milyon Euro’luk kredi verdiklerini de hatırlattı.

Haberin Devamı

ŞİRKETİN DEĞERİ 1.1 MİLYAR $

ÇOK uzun yıllardır devam eden işbirliğinde yapılan anlaşma ile çok farklı bir aşamaya geldiklerini ifade eden Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, “Yarın (bugün) Londra’da resmen imzaları atacağız. Şirket değerimiz de 1.1 milyar dolar olarak belirlendi” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!