Önal: 14 sigorta şirketi zor durumda

Güncelleme Tarihi:

Önal: 14 sigorta şirketi zor durumda
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Bakanı Recep Önal, mali durumu zorda olan 14 sigorta şirketinin, Sigorta Murakabe Kanunu'nun 20'nci maddesi kapsamına alındığını, madde kapsamına alınmayan 13 şirketin de Hazine Müsteşarlığı tarafından yakından izlendiğini bildirdi. Önal, bu 14 sigorta şirketinin 3’üne Hazine tarafından yönetim kurulu üyesi atandığını belirtti. Önal, sözkonusu şirketlerin isimlerini ise açıklamadı.

Recep Önal, İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı'nın, mali darboğaz yaşayan sigorta şirketleri ile ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı.

ERKEN UYARI SİSTEMİ

Devlet Bakanı Recep Önal, Hazine Müsteşarlı Sigortacılık Genel Müdürlüğ'nün 1997 yılı Kasım ayında uygulamaya koyduğu ‘‘Erken Uyarı Sistemi’’ ile 64'ü sigorta 4'ü reasürans olmak üzere tüm sigorta ve reasürans şirketlerini üçer aylık dönemler itibariyle izlendiğini ve zor durumda olan şirketlerle ilgili tedbirlere başvurulduğunu hatırlattı.

Sigorta Murakabe Kanununun 20'nci maddesi kapsamına alınan bazı şirketlerden malî bünyelerini güçlendirmeleri için tedbir almalarının talep edildiğini ve bazı şirketlere anılan Kanun maddesine istinaden yönetim kurulu üyeleri atandığını vurgulayan Devlet Bakanı Recep Önal, ‘‘Bu uygulama sonucunda, mali bünye zaafiyeti tespit edilerek uyarılan bazı sigorta şirketleri sermayelerini artırarak mali bünye zaafiyetini gidermiştir' dedi.

3’ÜNE YÖNETİM ATANDI

Sigorta Murakabe Kanununun 20'nci maddesi kapsamındaki sigorta şirketi sayısının 14, Hazine Müsteşarlığınca yakından izlenen, ancak anılan madde kapsamında bulunmayan şirket sayısının ise 13 olduğunu belirten Bakan Önal, Sigorta Murakabe Kanununun 20 nci maddesi çerçevesinde izlenen 14 şirketten 3'üne yönetim kurulu üyesi atandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!