OMG coin nedir? Hangi borsalardan alınır? OMG Network ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

OMG coin nedir Hangi borsalardan alınır OMG Network ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:49

Dünya üzerindeki pek çok kripto para kullanıcısı ve yatırımcısı altcoinleri merak ediyor. Bu altcoinler arasında yer alan OmiseGO Coin yani OMG Coin en çok ilgi gösterilen kripto para birimidir. Aynı Dogecoin gibi OMG Coin de isminden dolayı ilgi çekiyor. Bunun nedeni ise, Omg’nin açılımı Oh My God cümlesinin kısaltılmış şeklidir. OMG coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Eskiden OmiseGo şeklinde bilinen OMG Network, günümüzde Ethereum blockchain üzerinde inşa edilmiş olan ve herhangi bir saklama hizmeti sunmayan, ikinci katman ölçeklendirme çözümüne denir.

OMG Coin Nedir?

Eskiden OmiseGo şeklinde bilinen OMG Coin ise, Ethereum blockchain üzerinde inşa edilmiştir. Aynı zamanda saklama hizmeti sunmayan ve ikinci katman ölçeklendirme çözümüne denir. Ethereum ölçeklendirme çözümü olarak bulunan direkt olarak Ethereum ağında transfer yapmaktan, OMG Network, kullanıcıların, önemli derecede daha ucuz ve hızlı bir şekilde ERC20 ve ETH tokenleri transfer etmeye imkan sağlamak için tasarlandı.

Ağ, Ethereum kök zincirinde ise tek bir işlem şeklinde doğrulanabilmesini sağlamak için, zincir dışında kalan birkaç işlemi daha gruplandırmak için bir yan zincir mimarisi olarak kullanan MoreViable Plasma adı verilen yeni bir ölçeklendirme çözümünü temel alıyor. OMG Network'e göre ise bu teknoloji, Ethereum'u, Ethereum 1.0'ın şimdi yapabildiği saniyede 10 ila 14 işlem yapmak yerine de saniyede binlerce işleme ölçeklendirme yapma potansiyeline de sahiptir.

Haberin Devamı

OMG Hangi Borsalardan Alınır?

İşlem hacmi açısından en büyük kripto para platformu olarak da bilinen Binance ile OMG token’ı hızlı ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

OMG Network Ne Zaman Çıktı?

Platform 2017 yılında ilk token arzında (ICO) elde edilmiş olan 25 milyon dolarlık fonlama ile destekleniyor. Buna ek olarak da OMG Network'ün ana şirketi olarak bilinen SYNQA, kısa bir zaman önce C serisi yatırım turunda 80 milyon dolar toplamayı başardı. Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve Toyota Financial Services Corporation da dahil olmak üzere birkaç büyük yatırım şirketi tarafından destekleniyor.

OMG Coin Ne İş Yapar?

OMG Network coin, ürünlerin, ana akım işletmelerin ve uygulamalarını ağda inşa etmeyi düşünmesi için öncelikle Ethereum'un çok büyük önem arz eden ücret ücret ve hız bariyerlerinin de üstesinden gelinmesi gerektiği düşünülüyor. Bu kapsamda hizmet veren OMG Network projesi, bir yandan karbon ayak izlerini önemli ölçüde azaltırken diğer yandan da Ethereum'u ölçeklemek isteyen projeler ve işletmeler için daha çekici kılmaya da yardımcı olur. Bunun temelindeki Ethereum ağı sayesinde de varlıkların güvenliğini önemli ölçüde sağlıyor.

Haberin Devamı

Selefine göre elektrik kullanımını ise yüzde 99'a kadar düşürmeye ve işlem ücretlerini de en az üçte ikisi oranında azaltmaya yardımcı olacak plazma tabanına sahip olan yan zincir çözümü ile kullanıcılara verdiği sözleri yerine getiriyor. OMG Network ana ağının sonunda, ödüller kazanmasına ve kullanıcıların ağın güvenliğini sağlamasına yardımcı olmak için token’larını paylaşmalarına da imkan tanıyan bir Proof of Stake (POS) konsensüs sistemine geçer. O zamana kadar OMG Network alt zincirleri ise, temelinde tek bir blok üreticisi olan (OMG Network’ün kendisi) tarafından kontrol edilmiş olan basitleştirilmiş bir teminat kanıtı şekli olan bir otorite kanıtı (PoA) konsensüs mekanizması sayesinde güvence altına alındı. OMG Network, aynı zamanda hazır olur olmaz POS’a geçiş yapmayı düşünüyor. Daha sonra OMG sahipleri ise, paylarını doğrulayıcılara devrederek ağın güvenilirliğini ve başarısı paydaş haline gelebilir. Bu nedenle de OMG coin, diğer coinlerden daha farklıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!