Ölümden ders almıyoruz!

Güncelleme Tarihi:

Ölümden ders almıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 01:44

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’da çekilen işte bu fotoğraflar.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin birçok kentinde ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan iş kazalarından maalesef ders almıyoruz. Bunun en son kanıtı Antalya Muratpaşa İlçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki bir binada dış cephe kaplaması yapan 2 işçinin metrelerce yükseklikte adeta ölümle dans ederken çekilen fotoğrafları ile ortaya çıktı.

YALIN AYAK İSKELEDE

Hürriyet objektifine takılan fotoğraflarda iki işçinin hiçbir güvenlik önlemi olmadan inşaat iskelesinde çalıştığı görülüyor. İşçilerden biri son derece özensiz biçimde iskeleye monte edilen kalasların üzerinde çalışmasını sürdürürken, diğer işçi yalın ayak, iskele demirlerinin üzerinde bir sağa, bir sola gidip geliyor.

Ölümden ders almıyoruz

Haberin Devamı

NE KEMER VAR NE BARET!

Çevredekilerin yüreğini ağzına getiren görüntülerin devamında güvenliği iyice elden bırakan işçi, iskeleye tutunmayı bırakıp, ayakları ile demirlerden destek alarak başının üzerindeki kalasları taşımaya başlıyor. Bu esnada iki işçinin de emniyet kemeri ve baret kullanmadığı objektiflere yansıyor.

Ölümden ders almıyoruz

KEMER Mİ BİZİ KURTARACAK?

Hürriyet muhabirinin, “Neden emniyet kemeri takmıyorsunuz?” sorusuna verilen, “Kemer mi bizi kurtaracak? Biz yıllardır bu işi böyle yapıyoruz” yanıtı ise hem işverenlerin hem de çalışanların bilincini ortaya koyuyor. Bu görüntülerden sonra yetkili kurumların söz konusu çalışma alanında uygulayacağı yaptırım ise merak konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!