Okuyan: 6 yasa daha çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Okuyan: 6 yasa daha çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Sosyal Güvenlik Reformu'nun ardından çalışma yaşamıyla ilgili 6 kanun tasarısı daha hazırladıklarını ve bunları aşamalı olarak yılbaşına kadar TBMM'ye sunacaklarını bildirdi. Okuyan, iş güvencesinin çıkarılması ve zorunlu tasarruf fonunda biriken paraların durumu hakkında belirli bir tarih vermezken, bu çalışmaların ülke ekonomisinin durumuna bağlı olarak gelişeceğini söyledi.

Okuyan, düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Güvenlik Reformu çalışmaları sırasında haklı haksız eleştirilere muhatap olduğunu ve bu eleştirilerin boyutlarını aştığını kaydetti.

Okuyan, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplanması, prime muhatap olan ve olmayan sigortacılık sisteminin birbirinden ayrılması, genel sağlık sigortasının oluşturulması, SSK'nın yeniden yapılandırılması, Bağ-Kur'un yeniden yapılandırılması ve bireysel emeklilik fonlarının oluşturulması başlıkları altında 6 kanun tasarısı hazırladıklarını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Reformu'nun görüşülmesi sırasında kendisine ve hükümete yapılan eleştirilerin çok üzerinde durmadığını söyleyen Bakan Okuyan, sosyal güvenlik sisteminde meydana gelen aksaklıkların bu yasa ile düzeleceğini ve vicdanının rahat olduğunu ifade etti. Sivil toplum örgütü ve sendikaların ‘‘yangından mal kaçırırcasına yasayı çıkardılar’’ şeklindeki eleştirilerini de doğru bulmadığını söyleyen Çalışma Bakanı Okuyan, yasanın kayıt dışı istihdamı kayıt altına alacağını, işsizlik sigortasını içerdiğini anımsattı.

Okuyan SSK'ya 18 bin personel alınacağını ve SSK'nın daha iyi hizmet vereceğini de söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!