Okan Holding'den Kazakistan'a AVM

Güncelleme Tarihi:

Okan Holdingden Kazakistana AVM
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 17:48

Okan Holding, Astana'da 120 milyon dolarlık alışveriş ve eğlence merkezini hizmete açtığını duyurdu.

Okan Holdingden yapılan yazılı açıklamada, Ajar Alışveriş Merkezi ile Okan Holding'in Kazakistan'da gerçekleştirdiği iş hacmi toplamının 1 milyar doları aştığı kaydedildi.

Açıklamada, alışverişin yanında sosyal yaşam ve eğlence merkezi olarak dizayn edilen Ajar Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin, 50 bin metrekarelik kapalı alana, 500 araçlık otoparka ve 4 kata yayılmış 120 mağazaya sahip olduğu belirtildi.

Jeruik Kempinski Kompleksi içinde yer alan merkezin açılışına ilişkin değerlendirme yapan Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, 2009 yılı içinde 100 milyon dolarlık yeni yatırım planladıklarını bildirdi.

Hedeflerinin Astana'da Jeruik Kempinski Kompleksi'yle birlikte Almaatı'da içerisinde rezidanslar, alışveriş ve eğlence merkezinin bulunduğu Bayterek Kompleksi'ni bitirmek olduğunu belirten Okan, küresel krize rağmen yatırımlarını ertelemediklerini ifade etti.

Okan, “Kritik dönemde yaptığımız bu 120 milyon dolarlık yatırım aslında Okan Holdingin Kazakistan'a duyduğu sonsuz güvenin açık göstergesidir” dedi.

Okan Holding'in Kazakistan'a gelen ilk yabancı yatırımlardan biri olduğunu kaydeden Bekir Okan, “yeni Başkent Astana'nın inşasında önemli katkıları olduğunu” vurguladı.

Okan, Kazakistan'da sanayi, tarım, turizm, gayrimenkul alanlarında yatırım yaptıklarını aktararak, şöyle devam etti:
“Okan Holding'in 40 yıllık birikimiyle dünya markalarını Kazakistan'a taşıdık. En zor şartlarda riskleri üstlendik. Yaptığımız yatırımlarla Sultan Makarna, 5 yıldızlı Intercontinental Oteli, Kempinski Kompleksi ve Ajar gibi markaları Kazakistan ekonomisine kazandırdık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!