Oğlum 100 milyon dolar kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Oğlum 100 milyon dolar kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

İski skandalı sonrasında yurtdışına kaçan firari işadamı Halil Bezmen'in babası Fuad Bezmen, ‘‘Oğlum kaçarken beraberinde 100 milyon dolar (17.2 trilyon lira) götürdü’’ dedi.

Haftalık Ekonomist Dergisi'ne konuşan Baba Bezmen, şöyle dedi: ‘‘Oğlum Halil, Menderes Tekstil'in sahibi Osman Akça ile ortak oldu. Bu ortaklıktan sonra yapılan operasyonlarla aile şirketimiz parçalandı. Makineler bedavaya Akça Ailesi'ne gitti. 600 milyon dolarlık makineleri Akça 2 milyon dolara aldı. Halil, haydutlarla ortak olarak çete kurdu.’’

Türkiye'ye dönecek

‘‘Bu kirli ilişkileri yüzünden dedemden, babamdan kalan tüm serveti yok etti. Oğlumun yurtdışına kaçırdığı 100 milyon dolar, tüm borçlarını ödemeye yeter. Zaten ben onun borçlarını ödeyeceğine inanıyorum. Türkiye'ye dönmek için uygun koşulları bekliyor.’’

Çok zor geçiniyorum

Mensucat Santral, Santeks, Renoteks, Evim Tekstil, Santip, Lale, Dekora, Marmara Tekstil'le başlayıp, arkasından İş Bankası'ndan alınan Rabak ve Koruma Tarım'la devam eden yükseliş sonrasında büyük çöküş yaşayan baba Bezmen, Maliye'nin maaşına da el koyduğunu ve zor geçindiğini söyledi. Çünkü batan 5 fabrika ve 10 işyerinin Maliye ve SSK'ya vergi borçları 600 milyara ulaştı.

Ayşegül Nadir'le antika kaçakçılığı

Halil Bezmen'in babası Fuad Bezmen, oğlunun antika kaçakçılığı yaptığını öne sürdü. Baba Bezmen, ‘‘Selma, Halil ve Ayşegül Nadir çok iyi dost, beraber antika kaçakçılığı da yapıyorlar’’ dedi.

Fuad Bezmen, ‘‘Oğlum Halil hayatı boyunca komisyonla iş yaptı. 2.5 milyon dolarlık gerdanlık ve İngiltere'de yaptırılan yat da komisyonla alındı’’ diye ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!