Oger Telecom halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Oger Telecom halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 15:11

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini 2005 yılında satın alan Oger Telecom, hisselerinin bir bölümünün Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE) ve Dubai Uluslararası Finans Borsası’nda (DIFX), Global Depo Sertifikası (GDR-Global Depository Receits) formunda işlem görmek üzere halka arz edileceğini açıkladı.

Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri halka arz kararının Oger Telecom’un tarihinde son derece heyecan verici bir gelişme niteliğinde olduğunu belirtti. Harriri, halka arzla birlikte potansiyel yatırımcılara şirketin uzun vadeli başarısına ortak olma fırsatı tanıyacaklarını vurguladı.

Oger Telecom CEO’su Paul Doany de halka arzın grubun planlarıyla örtüşen bir karar olduğuna dikkat çekti. Doany, “Bundan sonra mevcut operasyonlarımız geliştirmek ve genişletmeye odaklanacağız. Faaliyet gösterdiğimiz telekomünikasyon sektöründe heyecan veren büyüme fırsatları görüyor ve geleceğe güvenle bakıyoruz” dedi.

150 MİLYON DOLAR GELİR BEKLENİYOR

Halka arzda Oger Telecom’un 1.25 milyar dolar tutarındaki hissesi, hisse senedi ya da Global Depo Sertifikası (GDR) formunda satışa sunulacak. Bu satıştan Oger Telecom'un 150 milyon dolar tutarında net gelir elde etmesi hedefleniyor.

Halka arzda fiyat aralığı hisse başına 1.15 dolarla 1.42 dolar; ve her bir Global Depo Sertifikası (1 GDR 10 hisse senedine eşdeğer) için 11.50 dolarla 14.20 dolar olarak belirlenecek. Bu aralığın ortalama değeri baz alındığında şirketin piyasa değerinin 5.7 milyar dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Oger Telecom halka arzdan elde edeceği net geliri yatırım harcamalarının karşılanması, işletme sermayesi temini, bağlı şirketlerle ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi gibi genel iş geliştirme amaçları için kullanacak.

Oger Telecom halka arzında eş global koordinator ve eş satıcı bankalar olarak ABN AMRO ve Citigroup'u görevlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!