Öger: Kazıklanan turist kaçar

Güncelleme Tarihi:

Öger: Kazıklanan turist kaçar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'dan Türkiye'ye geçen yıl 773 bin turist getiren Öger Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, Türkiye'de havalanı hizmetlerinin fiyatından turistlere satılan malların kalitesi ve fiyatlarına kadar her konuda fahiş fiyatla karşılaşıldığını belirterek, ‘‘Bu alışkanlığı bırakmazsak, turistler başka ülkeleri tercih edecek’’ dedi.

Öger; turizmin ana malzemesinin eğitilmiş insan olduğunu söyleyerek, ‘‘Turizm konusunda atılım yapmak istiyorsak şimdiden önlem almalıyız, ilkokullara görgü dersleri koymalıyız’’dedi. Türk turizminin son 7 yılda çok büyük aşama kaydettiğini vurgulayan Öger, ancak bu yükselişin sonuna gelindiğini bunda da, nitelikli

eleman eksikliğinin ve yetersiz çevre düzenlemesinin etkili olduğunu söyledi.

Turizm yörelerinde betonlaşmanın had safhada olduğunu belirten Öger, yapılaşma konusunda bir master plan yapılması gerektiğini savundu. Öger; Turizm bölgelerinde inşaat ruhsatı verme yetkisi belediyelerin elinden alınmalıdır'' dedi.

Türkiye'de bulunan trafik anarşisinden ötürü her yıl 20-25 turistin yaşamını yitirdiğini belirten Öger, trafik sorunu dolayısıyla Almanya'dan her yıl yüzlerce şikayet mektubu aldıklarını söyledi. Öger, karayollarının iyileştirilmesi ve firmaların denetlenmesinin yanısıra, turistik bölgelerde seyahat standartı getirilmesi gerektiğini de belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!