Ofiste m2 kira bedeli 25 dolara ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Ofiste m2 kira bedeli 25 dolara ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 07:00

EKONOMİK dalgalanmaların, döviz kurunun, deprem risklerinin, küresel enflasyonun ve çalışma alışkanlıklarındaki değişimin İstanbul ofis piyasasına etkilerini ortaya koyan İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek Raporu yayımlandı. Gayrimenkul şirketi Propin tarafından 19 yıldır hazırlanan raporun son sayısında, güvenli ofis ihtiyacına yönelik talebin ofis boşluk oranlarını dip noktaya taşıdığı belirtildi. 

Haberin Devamı

Rapora göre; Merkezi İş Alanı (MİA) olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13.2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9.2 oldu. MİA’da kira ortalaması A sınıfı ofis binalarında yıl boyunca yüzde 19’luk bir artışla metrekare başına aylık 24.7 dolar olarak ölçülürken, B sınıfı ofislerde metrekare başına aylık 10.1 dolar olarak belirlendi. MİA dışı bölgede Avrupa Yakası’nda A sınıfı ofis boşluk oranı yüzde 10.5 ve kira ortalaması 12.3 dolar seviyesindeyken, Anadolu Yakası’nda sırasıyla yüzde 10.6 ve 18.1 dolar oldu. Öte yandan yılın dördüncü çeyreğinde en yüksek kira, metrekare başına aylık 45 dolar ile Levent’te talep edildi.

DOLULUK ARTIYOR

Enflasyonist ortamın ve artan kira maliyetlerinin olumsuz etkilerine rağmen, yüksek ofis talebinin dikkat çektiğini belirten Propin Şirket Kurucu Ortağı Ebru Ersöz, boşluk oranlarındaki gerilemeye dikkat çekti. Propin Kurucu Ortağı Aydan Bozkurt ise “Artan talebe rağmen yeni ofis arzının sınırlı kalması, kira rakamlarının 2023’te de yükselişini beraberinde getirdi” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!