Off-shore için OECD’ye savunma verdik

Güncelleme Tarihi:

Off-shore için OECD’ye savunma verdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), vergi cennetleri ile mücadele kapsamında inceleme altına aldığı ülkelerin peşini bırakmıyor. Türkiye de, potansiyel zarar verici tercihli rejim listesinde yer alan off-shore bankacılık (kıyı bankacılığı) ve serbest bölgeler rejimleri konusunda, OECD'nin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

6-9 Şubat tarihleri arasında Paris'te zarar verici vergi uygulamaları konusunda düzenlenen toplantıya Gelirler Genel Müdürlüğü'nden de bir heyet katıldı. Toplantıda gerek üye ülerdeki durum, gerekse OECD ile bu konuda işbirliğine giren 6 ülkenin büyüteç altına alınan rejimleri ve bu konuda neler yapılacağı konuları ele alındı.

Gelirler Genel Müdürlüğü de, Paris'teki toplantı öncesi OECD'nin serbet bölgeler ve off-shore bankacılık konusundaki sorularına kapsamlı yanıtlar gönderdi. Bu çerçevede, söz konusu iki rejimin vergisel durumu, nasıl işlediği ve bu alanda neler yapıldığı ortaya kondu. Yetkililer, Türkiye'nin 2 rejime ilişkin yanıtlarının önümüzdeki dönemde değerlendirmeye alınacağını, gerekirse OECD uzmanlarının yerinde inceleme yapabileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!