Of’ta, Çaykur’a alınacak 528 mevsimlik işçi için kura çekildi

Güncelleme Tarihi:

Of’ta, Çaykur’a alınacak 528 mevsimlik işçi için kura çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 13:59

ÇAYKUR'un çeşitli illerdeki fabrikalarında çalışacak 3 bin 500 kişi için kura çekimleri başladı. Dün Rize'de yapılan kurada 2 bin 375 kişi çekilen kura sonrası iş sahibi oldu. Bugün ise Trabzon'daki 8 fabrikaya alınacak 528 işçi için çekim yapıldı. Salonda 4 bin 758 kişi vardı. Salondakilerin önemli bir bölümü eli boş döndü. 528 işçi arasına giren Ramazan Duman oldu. Yeni iş bulabildiğini söyleyen Duman'ı, kayınvalidesi Aslıhan Demir öperek kutladı.

Haberin Devamı

ÇAYKUR’un Trabzon’daki 8 fabrikasında işe alınacak 528 mevsimlik işçi için, başvuru yapan 4 bin 758 kişi arasından kura çekildi. İşçi adaylarının yoğun ilgi gösterdiği kura çekimi için spor salonuna sığmayanlar koridorlarda uzun kuyruklar oluşturdu, kimileri dışarıda kaldı. Kucağında 2 yaşındaki oğlu Osman Sefa Duman ile geldiği salonda numarası çıkan Ramazan Dursun’u kayınvalidesi Aslıhan Demir öperek kutladı.

Of Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş ile Turgay Turna ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Salonun dolması üzerine kapatılan kapılar kısa süre sonra yeniden açılınca işçi adayları içeriye hücum etti. Koridorlarda ve merdivenlerde uzun kuyruklar oluşturan işçi adaylarının yoğunluğu üzerine kapılar yeniden kapatıldı. Dışarıda kalanlar telefonla içeridekilerden bilgi almaya çalıştı. Noter Abdullah Tolkun’un nezaretinde gerçekleştirilen kura çekiminde adı çıkanlar sevinç gösterilerinde bulundu.

Haberin Devamı

Of’ta, Çaykur’a alınacak 528 mevsimlik işçi için kura çekildi

KAYINVALİDEDEN KUTLAMA ÖPÜCÜĞÜ
Kucağındaki 2 yaşındaki oğlu Osman Sefa Duman ve kayınvalidesi Aslıhan Demir ile geldiği salonda heyecanla kura çekimini takip eden Ramazan Duman, numarasının anons edilmesiyle büyük sevinç yaşadı. Aslıhan Demir, damadı Ramazan Duman’ı öperek tebrik etti. İşsiz olduğunu söyleyen Ramazan Duman, "Heyecanla iş sahibi olmayı bekliyordum. Nasip, kısmet bugüneymiş. Oğlumum şansına işe girdim" dedi. Kayınvalide Aslıhan Demir de, "Çok mutlu oldum. Oğlum da bekliyor ama damat için daha çok sevindim" diyerek sevincini dile getirdi.

Çaykur’a alınacak işçiler için diğer kura çekimleri 7 Mayıs’da Artvin Arhavi, 8 Mayıs’ta da Giresun’un Tirebolu İlçesi’nde gerçekleştirilecek.

UMUTLA BEKLEDİLER
Benzer bir çekiliş ise dün Rize'de yapıldı. Çaykur’un Rize’deki fabrikalarında işe alınacak olan 2 bin 375 kişi için başvuruda bulunan 16 bin 100 kişi arasında kura çekimi yeni Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Of’ta, Çaykur’a alınacak 528 mevsimlik işçi için kura çekildi

Rize 1’inci Noteri Abdullah Özdemir gözetiminde yapılan kura çekimini Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş ile yaklaşık 5 bini aşkın kişi takip etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı kura çekimi sırasında sürekli gergin anlar yaşandı. Salondaki ses sisteminin yetersizliğine tepki gösterenler ıslıklarla protestoda bulundu. Bir süre devam eden protestolar ses sisteminin düzeltilmesi ile sona erdi.

Of’ta, Çaykur’a alınacak 528 mevsimlik işçi için kura çekildi

NOTERLE TARTIŞTILAR
Rize 1’inci Noteri Abdullah Özdemir’in kura yöntemini açıklamasının ardından salonu gezerek elindeki numara tablolarını işçi adaylarına gösterdi. Bu sırada kuranın toplu olarak değil fabrikalar için ayrı ayrı çekilmesini talep edenler kura yöntemine tepki gösterdi, noterle tartıştı. Tartışmalar araya giren görevlilerle engellendi. Kura çekiminin yapılacağı torba salondakilere gösterildikten sonra numaralar içerisine konuldu. Kura çekimine geçilmeden önce salonun dört bir yanından ikişer izleyicinin gözlemci olarak alana gelmesi istendi. Bir anda onlarca kişi noterin olduğu alana hücum edince karmaşa yaşandı. Alandan ayrılmak istemeyen kişilerle görevliler tartıştı.

KURA TORBASI DÜŞTÜ
Kura çekimini başlatan Rize 1’inci Noteri Abdullah Özdemir ilk numarayı çektikten sonra elindeki torba yere düştü, numaralar etrafa saçıldı. Bu sırada salondakiler alkış ve ıslıklarla duruma tepki gösterdi. Tek tek toplanan ve torbaya konan numaraların ardından kura çekimine devam edildi.

Haberin Devamı

Of’ta, Çaykur’a alınacak 528 mevsimlik işçi için kura çekildi

KURADAN ÇIKTI, İLK SÖZÜ ’ARTIK EVLENEBİLİRİM’ OLDU
Kura çekimini dikkatle takip eden vatandaşlar kendilerine verilen numaraların torbadan çıkmasını heyecanla bekledi. 365 nolu numara ile Çayeli ilçesi Aşıklar fabrikasına girmeye hak kazanan 35 yaşındaki Nuri Özdemir heyecanla yerinden ayağa fırladı, sevinç gösterilerinde bulundu. Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Nuri Özdemir, "Çok mutluyum. Özel sektörde kısa süreli çalışıyordum. Doğru düzgün işim yoktu. Bu yüzden evlenemiyordum. Artık işim oldu evlenebilirim" dedi.

26 BİN 031 KİŞİ BAŞVURMUŞTU
Mevsimlik iş için Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki İşkur İl Müdürlüklerine 10 gün içinde 26 bin 31 kişi başvuru yaptı. 2 bin 375 kişinin işe alınacağı Rize’de başvuru sayısı 16 bin 100, 783 kişinin işe alınacağı Trabzon’da ise 5 bin 192 oldu. 276 kişinin işe alınacağı Artvin’de 3 bin 3, 66 kişinin işe alınacağı Giresun’da da ise bin 736 kişi başvuru yaptı. ÇAYKUR’un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarında çalışacak 3 bin 500 işçinin 2 bin 370’i en az ilkokul mezunu ve erkek olacak, bu işçiler yaş çay yükleme ve boşaltmada çalışacak. İşçilerden 600’ü meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu, 180’i mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi, 350’si de çay eksperi olacak.

BAKMADAN GEÇME!