OECD: Kriz bu yıl bitmez

Güncelleme Tarihi:

OECD: Kriz bu yıl bitmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyayı etkisi altına alan ve 18 aydır süren global krizin 1999 yılında da etkisini sürdüreceği, ancak 2000 yılında finans piyasalarının toparlanacağı bildirildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Ekonomi Bölümü tarafından hazırlanan raporda, bazı ülkelerde alınan önlemler ertesinde piyasalara bir sakinlik geldiği belirtilerek, finans piyasalarındaki bu sakinliğin devam etmesi durumunda piyasaların 2000 yılında toparlanacağı ifade edildi.

Raporda, yeni kriz risklerine de dikkat çekilerek, böyle bir durum karşısında daha ileri düzeyde ekonomik önlemlerin alınmasının gerekebileceği kaydedildi ve gelişen piyasalardaki finansal krize karşın, Kuzey Amerika ve Avrupa'da ekonomik kalkınmanın sürdüğüne işaret edildi.

OECD raporunda, özellikle Rusya'da ekonomik krizin patlak vermesinin ardından finansal krizin OECD'ye üye ülkelerde de hızla etkilerini göstermeye başladığına dikkat çekildi.

OECD raporunda, 1998 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4.6 olarak gerçekleşen dünya ticaretindeki artış oranının 1999 yılında yüzde 5.3 olmasının beklendiği ifade edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!