Obama’nın eşi en güçlü kadın çıktı Sabancı 52’nci oldu

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın eşi en güçlü kadın çıktı Sabancı 52’nci oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 00:00

ABD merkezli Forbes dergisinin “Dünyanın En Güçlü 100 Kadını” listesinde ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama ilk sırayı aldı.

İngiliz Cadbury şirketini 18 milyar dolara alan Kraft’ın CEO’su Irene Rosenfeld ikinciliği alırken, medya - eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Oprah Winfrey de üçüncü oldu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da bu yıl listede 52’nci sırayı aldı. Forbes’in listesinde geçen yıl 27’nci sırada yer bulan 54 yaşındaki Güler Sabancı yine listedeki tek Türk oldu.

Lady Gaga listeye girdi

Listede geçen yıl birinci olan Almanya Başbakanı Angela Merkel bu yıl dördüncülüğe düşerken, beşinci ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton oldu. Forbes listesinde, altıncı sırada PepsiCo Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Amerikalı Indra Nooyi’ye, yedinci sırada da popüler şarkıcı Lady Gaga’ya yer verildi. 24 yaşındaki Lady Gaga listedeki en genç isim oldu. İş çevrelerinin dergisinin bu yılki listesinde, Westpac grubunun Avustralyalı Yönetim Kurulu Başkanı Gail Kelly sekizinci, Amerikalı şarkıcı ve moda tasarımcısı Beyonce Knowles dokuzuncu, Amerikalı talk-show yapımcısı ve oyuncu Ellen Degeneres onuncu sırada yer buldu. Forbes’un bu yılki listeyi hazırlarken bir değişikliğe gittiği, varlık ve güçten çok yaratıcılığa ve girişimciliğe önem verdiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!