Noyer: Fransız bankalarının likidite sorunu yok

Güncelleme Tarihi:

Noyer: Fransız bankalarının likidite sorunu yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 15:40

Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, Fransız bankalarının sermayelendirme ya da likidite ile ilgili sorunu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Noyer yaptığı yazılı açıklamada, Fransız bankalarının Yunanistan ile ilgili her türlü senaryoya karşı yeterince sağlam ve riski karşılayabilecek güçte olduğuna dikkat çekerek, Fransız bankalarının ne likidite ne de ödeme gücüne ilişkin bir sorun bulunmadığını vurguladı.

Öte yandan Fransız bankası Societe Generale'in Üst Yöneticisi (CEO) Frederic Oudea yaptığı açıklamada, Fransız hükümetiyle sermayelendirme konusunda görüşülmediğini belirtti.

Avrupa'da borsalar bu sabah Yunanistan'ın borç sorununu çözmek üzere ortaya koyduğu taahhütlerini yerine getiremeyeceği ve temerrüte düşebileceği, Avro Bölgesinin borç sorunun derinleşebileceği ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 3 büyük Fransız bankasının kredi notunu düşürebileceğine yönelik endişelerle sert düşüşler kaydetti.

Haberin Devamı

Fransız bankaları BNP Paribas, Credit Agricole et Societe Generale'in hisseleri yüzde 10'a yakın değer kaybederken, Alman bankası Deutsche Bank hisseleri yüzde 7,73, Commerzbank yüzde 6,82, İspanyol bankası Santander hisseleri de yüzde 4,85 oranında geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!