Notlar...

Güncelleme Tarihi:

Notlar...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şimdi siyasete yüklenecekler

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının basına kapalı bölümünde, hem üyeler, hem de yönetim kurulu, seçim sisteminin değiştirilmesi için çaba harcama konusunda görüşbirliğine vardı.

Başkan Muharrem Kayhan, basına açık bölümdeki konuşmasında da dar bölge, iki aşamalı seçim sistemi önererek, bu çabanın işaretlerini verdi.

TÜSİAD üyeleri konuşmalarında, ‘‘Ekonominin liberalleşmesinde gösterdiğimiz ve başarılı olduğumuz çabayı, şimdi de seçim sistemi için gösterelim’’ dediler.

Bülent Eczacıbaşı, iki Pulitzer ödüllü Tom Friedman'ın'ın ‘‘Hamburger Teorisi’’ni şöyle anlattı: Friedman günümüzde karşı karşıya gelen ülkeleri incelemiş. Bu ülkelerde McDonalds restoranlarının bulunup bulunmadığını araştırmış. McDonalds restoranı olan ülkelerin şimdiye kadar birbirleriyle savaşmadığını saptamış. Aynı hamburgeri yiyenler birbirleriyle savaşmıyor. Bu teori doğru bile olsa geçerliliğini ne kadar korur bilinmez. Keşke herşey bu kadar basit olsa. Keşke globalleşen hamburger dünyada barışı sağlasa.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi tekstilci Turgut Yılmaz, artık Türkiye'nin ihracat rotasını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa'ya yaptığı ihracatın düşmesine karşılık, ABD'ye olan ihracatın arttığını vurguladı. Dünya ekonomisinde reel olarak bir gerileme olduğunu belirten Yılmaz, ‘‘İyimserlik havası her ülkede pompalanır. Bu hava olmazsa finans piyasaları altüst olur. Asya krizini de Türkiye'nin bir fırsat olarak kullanması gerekir’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!