NKN coin nedir? Hangi borsalardan alınır? NKN ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

NKN coin nedir Hangi borsalardan alınır NKN ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:11

NKN Coin, internet bağlantısını ve ağ bant genişliğini paylaşmak için halka açık Blockchain tabanına sahip olan eşler arasında bulunan Ağlar için açık kaynaklı bir protokol olarak da bilinen New Kind of Network’ün yerel token’ıdır. NKN coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.

Haberin Devamı

2018 yılının Ocak ayında başlatılan bu proje, Wolfram | Alpha ve Mathematica’nın yaratıcısı olarak da bilinen Stephen Wolfram ile açık anahtarlı olan kriptografinin mucidi olan Whitfield Diffie’yi danışman olarak kendi bünyesinde barındırıyor.

NKN Coin Nedir?

NKN ya da New Kind of Network, İnternet bağlantısını ya da ağ bant genişliğini paylaşmak için halka açık olan blockchain tabanlı ve eşler arası Ağlar için açık kaynaklı olan bir protokoldür. Bu proje, 2018 yılında Ocak ayında başlatıldı. Wolfram | Alpha ve Mathematica'nın kurucusu olan Stephen Wolfram ile açık anahtarlı bir kriptografinin mucidi olarak da bilinen Whitfield Diffie'yi danışman olarak da listeliyor. NKN Mainnet ise, 2019 yılının Temmuz ayında piyasaya sürüldü. Aynı zamanda 25.000'e kadar tam bir fikir birliği düğümüne (Ethereum'den ya da Bitcoinden daha fazla) sahiptir.

Haberin Devamı

NKN Coin Hangi Borsalardan Alınır?

NKN Coin satın almak için Huobi Galobal, Binance, VCC Exhange, Bittrex, TEKENCAN, Gate.io gibi büyük çaplı kripto para borsası platformlarından birine öncelikle üyelik gerçekleştirilerek internet üzerinden giriş yapılır. Ana sayfadan da “yeni hesap kaydı“ sekmesine tıklanarak, karşınıza çıkan tabloya kimlik ve e-posta bilgilerini girmeniz gerekir. Daha sonra tablo altından onay komutuna tıklanarak, hesap açılışı tamamlanmış olur.

Sistemin otomatik bir şekilde olarak yönlendirdiği sayfa üzerinden “para yatır“ sekmesine tıklanarak açılan alan üzerine banka kartı ya da kredi kartı numarası girilerek, hesabın sanal cüzdanına bir para transferi yapılması gerekir. Yeni pencereden “kripto para al“ sekmesine tıklanarak, bu alanda yer alan NKN kripto para miktarı ve birimi seçilerek, alım emri verilir. Alınan NKN Coin miktarı ise, sanal cüzdanda rahatlıkla görüntülenir.

NKN Ne Zaman Çıktı?

NKN Mainnet, 2019 yılının Temmuz ayında piyasaya sürüldü ve 25.000’e kadar tam bir fikir birliği node’una sahip oldu.

NKN Coin Ne İş Yapar?

NKN, yeni bir halka açık olan Blockchain tarafından desteklenmiş olan ve yeni bir uçtan uca ekosistem ve ağ bağlantı protokolü türüdür. Platform ise, ağ bağlantılarını paylaşmaya, internet kullanıcılarını ve kullanılmayan bant genişliğini de kullanmaya motive etmek için gerekli olan tüm ekonomik teşvikler kullanıyor.

Haberin Devamı

NKN’nin açık, verimli ve sağlam bir ağ altyapısı, uygulama geliştiricilerin merkezi bulunmayan internet oluşturmalarına imkan tanıyor. Bu sayede herkes düşük maliyetli, güvenli ve evrensel olarak erişilebilir bir bağlantının keyfini doyasıya çıkarabilir.

NKN Coin avantajı, en fazla olan kripto para borsası tarafından listeleniyor. Bu kapsamda yer alan NKN Coin sahipleri ise, al-sat işleminde her bir kripto para borsasında bulunan farklı fiyat değerlerinden de yararlanarak, arbitraj yapma imkanı da bulurlar.

Diğer bir avantajı ise, NKN Wallet’ın ve NKN Coin’in, masaüstü modelinde ağdan gelebilecek önemli saldırılardan çok iyi korunmasıdır. Aynı zamanda cüzdanın virüslü bir cihaza indirilmemesi durumunda yaşanabilecek tüm riskler de en aza indirilir. Cüzdanlar arasında gerçekleştirilecek olan transferi düşük masraf ödeme ve sınır ötesine yapabilme avantajlarını da kazandırır. NKN Coinin dezavantajı ise, geleceğinin çok belirsiz görülmesi olarak söylenebilir. Analistler ise, onu uzun ve orta vadeli yatırımlar için önermemeyi tercih ediyor. Değer kaybını da 2021 yılının içinde bir zaman diliminde yapması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!